Detingut un tinent de la Guàrdia Civil i màxim responsable de la caserna d'Oliva (València) per contraban de tabac a gran escala. A més, el policia arrestat també va ser denunciat davant de la Comandància de València per una companya del cos de la mateixa localitat per assetjament. Així, està essent investigat per tots dos casos que van esclatar arran de les sospites que el tinent formava part d'una organització criminal dedicada a la producció il·legal de tabac que operava des d'un polígon d'aquesta localitat costanera valenciana i tenia ramificacions a Galícia.

Pel que sembla, els responsables de l'organització tenien explotats molts treballadors per la confecció de paquets de tabac. I, el tinent de la Guàrdia Civil, presumptament, col·laborava amb ells i està acusat de revelació de secrets. Segons ha avançat el diari Levante-EMV, durant l'operació s'han confiscat més de 770.000 paquets i unes dotze tones de fulla de tabac, amb un valor aproximat al mercat de cinc milions d'euros. A més de la detenció del policia, han estat arrestades vint persones més, la majoria de nacionalitat búlgara.

Assetjament laboral a una Guàrdia Civil

Respecte a l'assetjament a la Guàrdia Civil d'Oliva, la Comandància de València hauria activat, per aquests fets, el protocol d'assetjament laboral davant la denúncia presentada per l'agent. La víctima assegura portar anys de fustigació continuada de manera personal i professional i estar en tractament psicològic a causa d'aquests fets. Pel que sembla, aquest suposat abús de poder l'haurien dut a terme entre el tinent i un dels seus subordinats. Ara, aquest procés que es porta des de la capital provincial se li suma la presumpta col·laboració i revelació de secrets a una organització criminal que feia contraban de tabac a gran escala i movia milions d'euros a la zona i la resta d'Espanya.