Els treballadors de la planta de residus d'Algímia d'Alfara, a València, s'han endut un bon ensurt la matinada d'aquest dimarts quan han trobat el cadàver d'una persona esquarterada entre les escombraries. Cap a les dues del matí, els operaris estaven fent el cribratge de les diferents deixalles quan s'han trobat amb diverses restes humanes escampades entre els residus. Ràpidament, s'han aturat els treballs i s'ha donat l'avís d'alerta als serveis d'emergències, que s'han activat i s'han desplaçat fins al lloc de la troballa.

La Guàrdia Civil intenta identificar la víctima

S'han mobilitzat agents de la Guàrdia Civil, els metges forenses i el jutge, que ha autoritzat l'aixecament del cadàver cap a les sis del matí. El Laboratori de Criminalística han recollit mostres i vestigis a la zona que puguin ajudar en la investigació dels fets i la Policia Judicial de Sagunt i el Grup d'Homicidis de València han interrogat els treballadors de la planta de residus per obtenir informació que els pugui ajudar a determinar d'on provenia aquest cadàver i quants dies feia que hauria mort i que estava entre les escombraries de les instal·lacions. Segons ha avançat Levante-EMV, les restes humanes han estat traslladades a l'Institut de Medicina Legal de València, on se li practicarà l'autòpsia per determinar la identitat de la víctima, les causes de la mort i quan va tenir lloc.

Segons les primeres impressions, l'esquarterament es podria haver-hi produït per l'acció del mecanisme del camió d'escombraries, però no es descarta que pogués haver estat esquarterat prèviament. De moment, el primer objectiu dels investigadors és identificar la víctima, per la qual cosa es farà un rastreig entre els llistats de persones desaparegudes a la zona. La planta de residus d'Algímia d'Alfara rep les escombraries d'un total de 149 municipis de les províncies de València i Castelló.