La Guàrdia Civil investiga l'assassinat d'un home en un pis a Trevías, un nucli de la localitat de Valdés, a Astúries. Els fets s'haurien produït aquest dissabte al voltant de les vuit del matí, quan diversos veïns han sentit una forta discussió a l'habitatge i diversos cops. Poc després, un home d'uns cinquanta anys ha sortit de l'habitatge tot ensangonat i acompanyat del seu gos i s'ha dirigit cap al carrer. Els testimonis han alertat els serveis d'emergències i diverses patrulles s'han traslladat al lloc dels fets.

L'home, que era el propietari del domicili, presentava diverses ferides i ha estat traslladat a un centre hospitalari. Els agents han entrat al pis on s'havia produït l'enfrontament a comprovar que havia passat i s'han trobat el cadàver d'un altre home amb signes evidents d'haver patit una mort violenta, segons ha avançat La Nueva España. Per aquest motiu, l'home ensangonat ha acabat detingut com a presumpte autor del crim i ha estat traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil a Luarca.

El mort havia fugit d'un control policial hores abans

La víctima, d'uns 30 anys, vivia al nucli de Balsera dins la mateixa localitat i estava en cerca i captura per les forces policials des d'unes hores abans. El dijous a la nit, una patrulla de la Guàrdia Civil l'havia aturat en un control de trànsit i l'havia fet baixar del vehicle per fer-li les proves d'alcoholèmia i drogues corresponents. En un moment donat, l'home va donar una empenta a un dels agents i va fugir camp a través pel mig del bosc. Des d'aleshores estava fugit i ningú sabia on estava, fins que el seu cadàver ha aparegut aquest dissabte a primera hora del matí. Tot apunta que hauria estat amagat en el pis del seu assassí, on l'han trobat mort.

Agents de la Guàrdia Civil han iniciat una investigació sobre els fets i, a hores d'ara, no es descarta cap línia d'investigació, encara que la principal hipòtesi és que el crim estaria vinculat a un possible tràfic de drogues. El cadàver de la víctima ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal d'Oviedo perquè els forenses li practiquin l'autòpsia i es determini les causes de la mort. D'altra banda, els forenses han analitzat l'escenari del crim i han recollit proves per determinar que ha passat.