Enxampats amb més de 400 quilos d'angules. La Policia Nacional, en una operació conjunta amb el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, la Policia Marítima de Portugal i la Unitat Adscrita de Galícia, han desarticulat una organització criminal internacional dedicada al tràfic d'espècies protegides. Durant el dispositiu s'han detingut dues persones a Pontevedra i s'han imputat onze més a la República portuguesa. Això ha estat fruit de dues entrades i registres a Espanya i nou al país lusità. El més sorprenent del material confiscat són els més de 400 quilos d'angules pescades, presumptament, al Miño. Tot i ser l'únic aleví d'anguila permès per les lleis de pesca, s'haurien extret del riu gallec sense tenir els permisos i llicencies corresponents.

 

A Pontevedra, han estat intervinguts els centenars de quilos d'angules que es trobaven a aquaris de grans dimensions i climatitzats per la supervivència en bones condicions de l'espècie. Els veterinaris del Servei de Guardacostes de la Xunta de Galícia ha realitzat les corresponents comprovacions dels animals, mentre amb la resta de cossos espanyol es confiscaven 77.000 euros i detenien dues persones. A Portugal, d'altra banda, s'han imputat altres onze individus i han comissat sis vehicles. De fet, tot apunta que l'entramat estava establert principalment la part lusitana i tenia ramificacions a Espanya.

Ordres europees d'investigació

L'organització criminal internacional dedicada, presumptament, al tràfic d'espècies protegides realitzava l'adquisició, l'emmagatzematge, la distribució i l'exportació d'angules pescades de manera il·legal al riu Miño. Tots els animals i els diners intervinguts han quedat a disposició del jutjat en virtut de dues ordres europees d'investigació procedents de Portugal i tramitades a través d'Eurojust. A tots els arrestats se'ls imputen presumptes delictes de tràfic d'espècies protegides, falsedat  documental, frau d'IVA i possibles infraccions de contraban.