La cerca de monedes que ens puguin donar uns ingressos extra o treure'ns d'un mal moment econòmic s'ha fet cada cop més freqüent. De fet, ja no només són els col·leccionistes i experts en numismàtica els que regiren cel i terra per aconseguir un d'aquests exemplars, sinó que molts són els que les busquen per casa, als àlbums i a les seves carteres. Però també hi ha d'altres que desconeixen el valor real que tenen aquestes monedes, especialment les de dos euros, tot i arribar a costar fins a 3.000 euros a les subhastes.

De les monedes que parlem i que busquen els especialistes en numismàtica a Espanya, que ja no només es centren a aconseguir exemplars de les desaparegudes pessetes amb un gran valor per la seva antiguitat. Hi ha monedes d'aquestes que poden arribar a pagar-se a més de 36.000 euros. Tot i que la suma per les peces de dos euros no és tan elevada, de moment, es poden arribar a vendre per quantitats considerables. Especialment si són d'alguns dels microestats que tenen un conveni especial amb la Unió Europea per emetre moneda pròpia, com Mònaco, San Marino o la Ciutat del Vaticà. Quines són aquestes valuoses monedes?

Monedes de dos euros de San Marino, Mònaco i la Ciutat del Vaticà

Començarem amb la moneda de San Marino de 2004, on apareix el rostre de l'historiador Bartolomeo Borghesi. Segons publica El Periódico de Aragón, en aquest cas guanya un valor especial pels col·leccionistes per la persona que hi ha estampada, afegit al fet que el microestat no té assignada una gran emissió de peces. Pot arribar a vendre's per gairebé 150 euros. Però, realment, les monedes de dos euros més valuoses són les de la Ciutat del Vaticà i Mònaco.

Així, doncs, la moneda de la Ciutat del Vaticà, amb només 100.000 exemplars encunyada l'any 2006 on surt un membre de la Guàrdia Suïssa Pontifícia, en homenatge als seus 500 anys, es paga amb fins a 200 euros per peça. D'altra banda, hi ha una altra més valuosa d'aquest microestat: la de 2005 i dedicada al XX Dia de la Joventut. El centre conté la Catedral de Colònia (Alemanya) amb un cometa passant per damunt. Aquesta val uns 370 euros.

Però, ara arribem a les més cares de totes: les de Mònaco. Segons explica el mitjà citat, la de 2007, encunyada com un homenatge al 25 aniversari de la mort de l'actriu estatunidenca Grace Kelly, que va morir als carrers del principat l'any 1982, seria la més valuosa de totes les esmentades. Amb una edició limitada de 20.000 monedes, és una de les més buscades pels col·leccionistes i experts en numismàtica del món. S'han arribat a vendre al mercat per fins a 3.000 euros per exemplar.