El món de la numismàtica pot arribar a moure milions d'euros i són cada vegada més les persones que decideixen col·leccionar monedes o rebuscar entre les que tenen perdudes per casa per tal de vendre-les per un bon preu i no de tenir-les acumulant pols. Hi ha gent capaç de pagar molts diners per aconseguir algun exemplar que sigui gairebé únic. Aquestes peces de les quals se'n van fabricar poques, són d'un país petit o tenen una errada en l'encunyació tenen un valor econòmic molt elevat. Més encara si es conserven en un bon estat i no estan brutes i desgastades.

Entre aquestes peces també hi ha algunes d'1 cèntim. Aquelles que en trobar-les pel carrer no ens ajupim a agafar-les perquè pensem que no tenen valor o que quan ens la donen de canvi quan paguem en efectiu ens fa més nosa que servei. Doncs potser podríem estar guanyant molts diners gràcies a elles i no ho sabem. Per algunes d'elles es poden arribar a pagar milers d'euros. Per això, cal revisar la cartera, no fos cas que per causalitat una d'aquestes estigués passant desapercebuda al nostre moneder.

50.000 euros per una moneda d'1 cèntim

Per la moneda d'1 cèntim més valuosa del mercat es poden arribar a pagar 50.000 euros en alguns mercats numismàtics. Tot i això, en altres pàgines web de subhastes també es pot trobar per altres preus com 20.000 o 40.000 euros, molt superior al valor real de la moneda quan es va fabricar. Es tracta d'una peça encunyada a Alemanya l'any 2002. El seu valor actualment és tan elevat perquè té la peculiaritat que es va fabricar amb un altre acer i té un color diferent del que tenen habitualment aquest tipus de moneda.

Una moneda d'1 cèntim valorada en 6.000 euros

Per una altra moneda encunyada l'any 2002, però a Itàlia, també es poden pagar milers d'euros. No tant com en el cas de la moneda alemanya, però sí que es pot arribar a pagar uns 6.000 euros. En aquest cas, la moneda està sent molt buscada perquè es va fabricar amb una errada: té la mida de les monedes de dos cèntims.