Vera Pérez, una de les nenes ferides en l'accident amb un castell inflable a la fira de Nadal de la localitat valenciana de Mislata, perdia aquest dilluns la vida després de gairebé una setmana de lluita a l'Hospital Clínic de València. El seu pare ha decidit avui compartir un vídeo de la petita per acomiadar-la amb magnificència i amb la intenció que el seu somriure mai no desaparegui.

L'emotiu comiat de la Vera, una de les nenes de Mislata

La petita tenia quatre anys i, igual com la Cayetana, l'altra víctima mortal de l'incident, de vuit anys, estava passant la tarda en els inflables de la fira. Ratxes de vent molt fortes, combinades amb uns ancoratges deficients de l'atracció van provocar la tragèdia: el castell va sortir volant i va bolcar, deixant una desena de nens ferits.

Finalment, l'accident s'ha saldat amb dues morts i les famílies clamen justícia per a elles. La resta de menors ferits ja han estat donats d'alta i cap d'ells no ha hagut de romandre a l'hospital.

Un vídeo de la petita publicat pel pare es fa viral

Aquest dilluns a la nit, hores després de la mort de la seva filla, l'Iván, el pare de la Vera, compartia un emotiu vídeo de la nena cantant una nadala. Les imatges, tal com diu el text que les acompanya, tenen per objectiu que "el seu somriure no desaparegui".

Escrit en primera persona, com si fos la mateixa menor la que redacta el missatge, agraeix "la força que m'heu donat i l'afecte als meus papes i tetes". Així s'acomiada, de forma "tràgica i injusta", afegint una notícia que omple d'esperança malgrat el dolor de la seva pèrdua.

Ha donat els seus òrgans per salvar cinc vides

I és que, després de la seva mort, la família de la Vera va decidir donar els seus òrgans a persones pendents de trasplantaments, salvant cinc vides. Així ho detallava el missatge: "I als cinc amics que ajudo a viure amb els meus òrgans, sigueu tan feliços com he estat jo. Us deixo el meu somriure perquè no desaparegui".

 

 

El vídeo i el text, publicats a Twitter, ja acumulen en poc més de dotze hores prop de 3.300 retuits, 19.200 "m'agrada" i centenars de comentaris de dol i ànim per a la família i l'entorn de la petita.

Negligències i investigació en marxa

Igualment emotiu i viral va ser el missatge de la família de la Cayetana, la primera víctima mortal de l'accident, una nena de vuit anys que van morir l'endemà que l'inflable la llancés contra el terra. El dia de Reis escrivien una carta al seu petit "àngel", que estan segurs que, sigui on sigui, es cuidarà d'ells i del seu germà Jaime.

La unitat científica de la Policia Nacional continua ara investigant els fets, ja que hi ha diversos detalls que fan sospitar de possibles negligències o imprudències que podrien haver evitat les morts i ferides dels nens.

Mislata / EFE

Lloc de l'accident / EFE

Perquè els ancoratges, en lloc d'estar enganxats a terra, estaven lligats a un banc, un fanal i un arbre, que no van resistir les fortes ratxes, de vent d'aquella tràgica tarda. Precisament, la velocitat de l'aire aquella tarda era superior als 38 quilòmetres per hora, el màxim establert per la normativa per tancar aquest tipus d'inflables i atraccions per precaució.