Els Mossos d’Esquadra investiguen la troballa d’un pot amb un combinat de drogues que una patrulla de la policia catalana va intervenir la matinada de dimarts, 26 de juliol, a la zona del Port Olímpic de la ciutat de Barcelona. Després d’intervenir-lo, i identificar els tres ocupants del vehicle, la policia catalana va fer analitzar-lo a l’Hospital del Mar, donant positiu en les drogues AMP (Amfetamina), MET (Metamfetamina) i MDMA (Metilendioximetamfetamina), segons ha pogut saber El Caso de fonts policials. Tot i que la investigació encara és inicial, la policia vol esbrinar si aquesta droga és la que es fa servir en les accions de submissió química, recentment notícia per les punxades que algunes noies han rebut mentre eren de festa, a Lloret de Mar i també a la capital de Catalunya.

Segons es pot veure a les fotos de l’ampolleta de vidre que van intervenir la matinada de dimarts els Mossos d’Esquadra en un cotxe, és un pot d’uns sis centímetres d’alt amb un líquid de color blau que, segons el test que es va fer al voltant de les cinc de la matinada a l’Hospital de Mar, contenia, com a mínim, amfetamina, metamfetamina i metilendioximetamfetamina, el que es coneix també popularment com a èxtasi líquid.

Substància blava amb droga trobada a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han difós la informació pels seus canals interns per tal de donar-ne difusió a totes les patrulles i investigadors, per si es poden relacionar els identificats amb els delictes de submissió química que s’estan investigant i també pel que fa a prevenció, per si troben aquest tipus recipients en escorcolls en vehicles o a persones, sobretot, a les entrades de les zones d’ofici del país

Droga 001
Imatge del control de droga a la substància de color blau trobada pels Mossos / El Caso

Els darrers dies s’han conegut diversos casos de noies que han rebut punxades mentre eren en discoteques, tot i que no s’ha pogut relacionar, ara per ara, amb injecció de droga o posterior abús o agressió sexual, tot i que la policia creu que pot existir una preocupant xifra negra, de persones que no arriben a ser conscients de la punxada i de la possible, o potencial, posterior agressió de caràcter sexual. La troballa d’aquest potet ha de permetre als Mossos ampliar les seves investigacions i mirar de si es pot relacionar la substància i els tres identificats amb aquestes misterioses punxades d’aquest estiu a Catalunya.

Els Mossos investiguen catorze casos de punxades

En total ja s’han denunciat catorze casos a tot el país. Els dos últims s’han conegut avui. Una a Barcelona, a la discoteca Arena Classic, una sala d’ambient LGTBI, i l’altra a Lloret de Mar, a la comarca de la Selva. D’aquest darrer cas la policia catalana ha explicat que els fets han passat aquesta matinada en un local de l’avinguda Just Marlés de la capital de la Selva. Fins ara s’han denunciat tres casos a Barcelona i onze a Lloret. En el cas de Lloret, totes s'haurien produït des del 10 de juliol i, de moment, no s'han pogut detectar substàncies químiques a les analítiques realitzades ni tampoc s'han pogut relacionar amb cap cas d'abús o agressió sexual.