La magistrada del jutjat d'instrucció 5 de Sabadell s'ha vist obligada a arxivar la causa oberta per la difusió del vídeo de la presumpta agressió sexual a una menor d'edat que va tenir lloc a la pista de ball de la discoteca Waka de Sabadell el passat 23 de desembre de 2022. L'arxivament, que s'ha fet de forma provisional, es deu al silenci de Twitter, que encara no s'ha pronunciat a la petició feta per la jutgessa per tal d'identificar diferents perfils que haurien difós el vídeo de forma il·lícita i que podrien incórrer en un delicte de revelació de secrets. La intenció amb aquesta petició, sobretot, és saber qui va ser la primera persona a difondre'l. Segons ha informat el TSJC, un cop des de la xarxa social es pronunciïn i diguin qui hi ha darrere d'aquells comptes, s'aixecarà l'arxivament i la investigació se seguirà duent a terme.

La decisió per a fer-ho d'aquesta manera es deu al fet que la causa podria acabar prescrivint si la resposta no arriba a temps. Així doncs, s'evita que això passi i es dona més temps a Twitter perquè es pronunciï sobre més d'una trentena de perfils. Concretament, la jutgessa demana a la xarxa social que faciliti als Mossos les dades de subscripció i el número de connexió IP amb data, hora i zona horària en què es van registrar 33 usuaris que van repiular el vídeo, els números IP de les seves connexions entre el 23 i el 30 de desembre i les dades de subscripció de dos usuaris que haurien estat els primers a pujar-lo. Tant la menor com el noi que l'hauria violada van denunciar la difusió de les imatges i des dels Mossos d'Esquadra ja es va avisar des d'un primer moment que la seva difusió era constitutiva de delicte.

Investiguen l'agressió sexual a una menor a la discoteca Waka de Sabadell

Més enllà de la investigació sobre la difusió del vídeo, els Mossos també investiguen la presumpta agressió sexual que va denunciar la menor d'edat, que en les imatges apareix practicant-li una fel·lació al jove. Els fets van tenir lloc la matinada del 23 de desembre i, segons la denúncia presentada a la policia catalana, ella no recordava res de tot allò. La seva família des de bon començament va assegurar que l'havien drogat. No obstant això, les proves de substàncies estupefaents practicades van resultar negatives. Això, però, no va fer més que dificultar la investigació a la policia catalana, ja que en fer-se el test més de tres dies després dels fets, els tòxics podien haver estat ja expulsats del cos i no quedava acreditat que no hagués estat drogada.