La menor que es va fer viral per ser enregistrada realitzant una fel·lació a un noi a la discoteca Waka Sabadell de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) ha donat negatiu en drogues. Les proves de l'orina es van fer tres dies després dels fets, un cop la difusió massiva de les imatges a les xarxes socials era una realitat. La noia, de 16 anys, hauria donat negatiu als tests, cosa que complicaria la investigació que han obert els Mossos d'Esquadra arran de la denúncia d'una agressió sexual al local d'oci nocturn. Però, pel que sembla i segons ha explicat l'advocada de la família de la jove, Laia Serra, a TV3: "les analítiques sobre cribratge de tòxics es van fer tres dies després i, per tant, era impossible que es trobessin aquests vestigis". Atès que les substàncies desapareixen en poques hores, tant en sang com en orina.

La investigació es complica i la menor no recorda res

Mentre que la menor va explicar a la denúncia de la policia catalana que no recordava res, la família va apuntar que molt probablement la van drogar. Per això, se li va realitzar una anàlisi de substàncies estupefaents en orina. Tanmateix, va fer-se tard, ja que els tòxics desapareixen abans dels tres dies. El fet que no s'hagin trobat traces de drogues no vol dir, segons ha asseverat l'advocada al mitjà citat, que "no puguem parlar d'una falta de capacitat de consentir o d'una manca de capacitat d'autogovernar-se". La lletrada ha apuntat que també es donaria aquesta circumstància amb el consum d'alcohol, que es pot detectar com a màxim fins 48 hores després, per la qual cosa les analítiques també haurien donat negatiu en aquest supòsit.

En qualsevol cas, la investigació continua oberta i, respecte a les informacions que asseguraven que els fets del vídeo viral no s'investigaven com una agressió sexual, Serra ha matisat que "serà el jutjat qui determinarà quins delictes s'acaben investigant, amb independència de les conclusions dels Mossos d'Esquadra". A més la policia catalana realitza les indagacions pertinents que apunten a una possible responsabilitat de la discoteca Waka Sabadell i els qui van difondre les imatges a les xarxes socials. L'establiment d'oci nocturn acumula des de fa temps diverses denúncies per violacions, agressions o discriminacions racistes, a més d'aldarulls i per presumptes irregularitats laborals. Per la qual cosa, l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha demanat en diverses ocasions el seu tancament.

El noi també va presentar denúncia

Respecte el noi al qual la menor li va realitzar la fel·lació, va denunciar també la difusió de les imatges a xarxes socials. Per això mateix els Mossos d'Esquadra van actuar reclamant a Twitter i la resta de plataformes on es va fer viral que retiressin aquest contingut de forma immediata al ser imatges de "sexe explícit" per part d'una menor que podrien arribar a considerar-se com a "pornografia infantil"