El passat 23 de desembre dos joves eren gravats mentre practicaven sexe oral al mig de la pista de ball de la discoteca Waka de Sabadell. El vídeo es va difondre ràpidament per les xarxes socials, especialment TikTok i Twitter, i els Mossos d'Esquadra no han trigat a obrir una investigació per a esclarir els fets, ja que l'afectada, una noia de 16 anys, ha assegurat que no recorda res del succeït i ha denunciat haver estat víctima d'una agressió sexual.

Els pares de la jove han interposat la denúncia aquest dimarts i també han exigit la retirada del vídeo de les xarxes, ja que la seva difusió comporta un delicte contra la intimitat i contra la integritat sexual de la menor. En unes declaracions concedides a TV3, la mare de la noia afectada ha explicat que la seva filla li va assegurar que l’haurien drogat perquè després de demanar un refresc a la barra ja no recorda res. “Em va dir: ‘em coneixes, saps com soc. Jo no puc haver estat la noia que ha fet això, però si soc jo la del vídeo'”, ha manifestat.

El noi afectat denuncia la difusió de la gravació

Per la seva part, l'altre protagonista de l'incident també ha denunciat que s'hagin difós les imatges. La seva petició l'ha transmès el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ha afirmat que des de Mossos "actuarem amb rapidesa i determinació per esbrinar els fets i les responsabilitats que es deriven d'aquests i de la seva difusió, així com les responsabilitats del local". A més, ha aclarit que ja han demanat oficialment la retirada del vídeo de les xarxes per on s'han compartit, ja que podrien qualificar-se com a pornografia infantil en contenir imatges de sexe explícit per part d'una menor d'edat.

Aquesta no és la primera polèmica en la qual es veu involucrada la discoteca Waka; de fet, acumula una llarga llista de denúncies tant per violència com per agressions sexuals i racistes. Des del municipi de Sant Quirze del Vallès han demanat reiteradament el tancament d’aquest local. No obstant això, el Consistori no té competències com per declarar la clausura de l’establiment: l’ordre ha de provenir des del Departament d’Interior, que a hores d’ara està estudiant el succeït el 23 de desembre.