El Jutjat Penal número tres de Roma sentencia els quatre joves que van drogar, van violar en grup i van assassinar Desirée Mariottini, de 16 anys, el 2018. Dos d'ells han estat sentenciats a cadena perpètua i els altres dos s'enfronten a més de 20 anys de presó.

Sentència del cas Desirée Mariottini

Els fets sobre els quals s'ha conegut aquest dilluns la sentència, van tenir lloc el 2018. A mitjans d'octubre, el cos d'una menor, de 16 anys, va ser trobat sense vida, abandonat en un catre i cobert amb una manta dins d'un edifici abandonat de la Via dei Lucani, al districte de San Lorenzo de Roma.

Dies després, el 25 d'octubre, es va detenir quatre homes: Mamadou Gara, de 27 anys, Brian Minthe, de 43, Alinno Chima, de 47; i Yusif Salia, l'edat del qual no va transcendir. Els quatre es trobaven a Itàlia de forma irregular, provinents de Nigèria, el Senegal i Gàmbia.

Segons les primeres investigacions, la menor, Desirée, havia estat drogada el dia 18 d'octubre, havia quedat inconscient i l'havien violat en grup. Abans de morir, havia estat viva i sense consciència diverses hores.

Van drogar, van violar i van matar una menor a Roma

Es va poder saber després que els condemnats havien donat una barreja de drogues a la noia, que es trobava en crisi d'abstinència, assegurant-li que era metadona, però que en realitat estava composta per psicòtrops que la van fer perdre la "capacitat de reacció" i va acabar sent mortal. Després de violar-la van abandonar la jove encara amb vida, sense avisar els serveis d'emergències.

Desirée Mariottini / Arxiu|Arxivament

Sentenciats a cadena perpètua i a més de 20 anys de presó els responsables de drogar, violar i matar Desirée Mariottini a Roma / Arxiu

Ara, després de dos anys, els jutges condemnen a Mamadou Gara i Yusef Salia a cadena perpètuaBrian Minteh a 24 anys i mig i Alinno Chima a 27 anys. Els càrrecs pels quals han estat sentenciats són assassinat voluntari, violència sexual agreujada i transferència de drogues a menors d'edat.

Bárbara Mariottini, mare de Desirée: "No vaig obtenir justícia"

Entre les proves es va poder trobar l'ADN dels implicats en el cos de Desirée, en una ampolla de metadona i en una palla que la jove va utilitzar per fumar crac.

La mare, Bárbara Mariottini, que ha acudit a la sentència vestida amb una samarreta blanca amb la foto de la seva filla i acompanyada de la família i amics de la jove víctima, no considera justa la decisió del tribunal. "Esperava quatre cadenes perpètues, però no estic satisfeta amb aquesta sentència. No he obtingut justícia".