Aquesta setmana fa set mesos de la desaparició i mort de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid). Encara no hi ha cap culpable pels fets, que estan sent investigats per un equip d'elit de la Guàrdia Civil. L'Óscar, que va ser l'última persona que la va veure amb vida, s'ha convertit en el principal sospitós de la seva mort, però encara no hi ha cap prova directa per incriminar-lo.

Les últimes novetats que hi ha son un nou informe de l'Equip de Reconstrucció d'Accidents de Trànsit de l'Institut Armat que corrobora el que els agents ja sospitaven. L'Esther va ser atropellada en un punt diferent on va ser trobada: algú va moure el seu cadàver posteriorment. Les ferides que presenta el seu cos corresponen amb els danys del cotxe de l'Óscar, que està sent investigat per la seva presumpta implicació en els fets.

Esther López de Traspinedo va ser atropellada

Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies la nit del 12 de gener a Traspinedo. Va sortir amb els seus amics a veure un partit de futbol i a prendre una cervesa. Després, l'Óscar, el sospitós, es va oferir a apropar-la a casa. No obstant això, segons la seva versió, van començar a discutir al cotxe, ja que ella volia seguir de festa i ell no.

L'Óscar ha mentit i ha amagat dades

Això va provocar que ella baixés del cotxe de matinada i, a partir de llavors, se li va perdre completament el rastre. La Guàrdia Civil ha pogut corroborar que aquesta versió és falsa i que l'Óscar ha mentit i ha amagat dades, uns fets que encara el fan més sospitós.

La Guàrdia Civil treballava amb la hipòtesi d'una desaparició forçosa i, després de tres setmanes buscant-la, van trobar el seu cadàver a la cuneta d'una carretera a prop d'on va ser vista per última vegada. L'autòpsia va determinar que l'havien atropellat i que l'havien deixat agonitzant durant hores fins que va morir: si hagués rebut assistència mèdica, la podrien haver salvat.

La detenció de Ramón el Manitas

En un primer moment van detenir Ramón El Manitas, un veí d'aquest municipi, per la seva presumpta implicació en el cas. No obstant això, el van acabar deixant en llibertat, ja que la investigació va concloure que no hi havia cap indici ni prova concloent cap a ell. Va ser llavors quan es van començar a centrar en l'Óscar, ja que la seva actitud sospitosa i les seves mentides eren constants. 

Mort violenta d'Esther López de la Rosa

Tot i que no l'han detingut cap vegada, a ulls de la Guàrdia Civil, continua sent el principal sospitós de la mort violenta d'Esther López de la Rosa. Aquest dissabte s'ha convocat una manifestació a Traspiendo per demanar que es faci justícia i que s'esclareixin els fets, que estan sent investigats com un homicidi.