L'Óscar és el principal sospitós de la mort violenta de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid). La setmana passada, la Guàrdia Civil va entregar un informe que podria demostrar la presumpta autoria d'aquest home que, encara que continua defensant la seva innocència, tot apunta cap a ell. Ho ha fet a través d'un comunicat, que està ple de mentides i de dades que no quadren.

El nou informe del cas l'ha fet l'Equip de Reconstrucció d'Accidents de Trànsit (ERAT) de l'Institut Armat. Després d'analitzar les lesions que presentava el cos de la jove de 35 anys de Traspinedo i el vehicle del sospitós, han arribat a la conclusió que els danys que presenta el cotxe de l'Óscar son compatibles amb les ferides que tenia la víctima quan va ser trobada a la cuneta d'una carretera a principis de febrer, tres setmanes després que se li perdés el rastre en aquest petit municipi de Valladolid.

Esther López de la Rosa va morir atropellada

Esther López de la Rosa va ser atropellada per un totterreny o un SUV i el vehicle que presenta més coincidències és Volkswagen de l'Óscar, que s'ha convertit en l'etern sospitós del cas. A més, la Guàrdia Civil també ha pogut comprovar que va esborrar les dades de la centraleta del seu cotxe, un fet que encara fa sospitar més.

Les noves mentides de l'Óscar, el sospitós de la mort de la jove de Traspinedo

Recordem que l'Óscar va ser l'última persona que la va veure amb vida el 12 de gener a Traspinedo i, des de llavors, no ha fet altra cosa que mentir. L'última mentida que ha dit és que ell és l'única persona investigada, però no és cert. Segons informa El Norte de Castilla, com a mínim, hi ha dues persones investigades per la mort violenta de la jove de 35 anys de Traspinedo.

Desaparició i mort de l'Esther López

"Després de més de sis mesos d'investigació sobre la desaparició i mort de l'Esther López estic sent l'únic investigat, i resulta que les proves que arriben confirmen que no he tingut cap mena de participació més enllà d'haver estat amb Esther fins que vaig decidir anar-me'n a casa", diu l'Óscar en un comunicat.

No obstant això, tal com consta a l'informe de la Guàrdia Civil, les noves proves fetes per Equip de Reconstrucció d'Accidents de Trànsit mostren més indicis contra el sospitós. L'Óscar també ha aprofitat l'ocasió per explicar que, des del seu punt de vista, hi ha moltes incongruències en la investigació policial, que hi ha persones que poden aportar més dades al cas, però que no els estan fent cas.

La principal hipòtesi de la Guàrdia Civil

A ulls dels investigadors, hi ha indicis suficients i consolidats que demostren que, presumptament, l'Óscar és qui va matar a l'Esther atropellant-la amb el cotxe, que va moure el seu cadàver col·locant-lo a la cuneta de la carretera on va ser trobat i que es va intentar desfer de les proves que el poguessin vincular amb el cas. Així i tot, caldrà esperar a saber com avança la investigació per esbrinar més detalls i esclarir els fets.