La fiscal a càrrec del cas de Marta Calvo i dels altres crims que se li imputen a Jorge Ignacio Palma, que va confessar haver esquarterat Marta el 2019, ha demanat un total de 130 anys de presó per a l'acusat.

Pena de rècord per a Jorge Ignacio Palma

Al Jutjat d'Instrucció 20 de València se l'investiga per violar i matar a tres dones: Marta Calvo, Lady Marcela Vargas i Arliene Ramos, i per abusar sexualment d'altres vuit.

Marta Calvo / Facebook

Marta Calvo / Facebook

Tal com avançava aquest dilluns el mitjà Las Provincias, pesa sobre Palma una de les penes conjuntes més grans mai sol·licitades en un cas penal en el País Valencià: 130 anys.

La fiscal demana 130 anys per a l'acusat de matar Marta Calvo

I és que la fiscal ha demanat per cada cas un dels tres casos d'homicidi amb abús sexual 15 anys de presó; mentre pels altres vuit, d'abús sexual i lesions, 10 cada un.

Addicionalment, reclamen 5 anys més per un delicte contra la salut pública pel consum i tràfic de cocaïna dut a terme per l'acusat que, a més, introduïa pedres d'aquesta droga als genitals de les seves víctimes amb motius sexuals que en diversos dels casos van acabar de forma fatal.

Més de 330.000 euros en indemnitzacions

Quant a les sancions econòmiques, la Fiscalia sol·licita un total de 334.000 euros en indemnitzacions econòmiques a víctimes i familiars. A més, per cada un dels delictes a cadascuna d'aquestes dones, es reclama que se li imposin 12 anys de prohibició d'entrada a la província de València i 8 de llibertat vigilada.

Amb la intenció que la major part d'aquesta sol·licitud es compleixi si es troba el cos de Marta Calvo, clau en el procés judicial, la família ha fundat una plataforma ciutadana per endurir les penes per als criminals que ocultin el parador dels cadàvers de les seves víctimes després d'acollir-se al seu dret a guardar silenci.

Aquesta iniciativa compta, a més, amb el suport de l'entorn de Marta del Castillo, amb el cas de la qual hi ha moltes similituds i del qual ja s'han complert dotze anys. "No volem que el cas de Marta Calvo sigui la segona part del de Marta del Castillo, i per això impulsarem un canvi legislatiu", sentenciava Mariano Navarro, portaveu de la família a El Español.

On és el cos de Marta Calvo?

Fa uns mesos la recerca del cos tornava a bolcar multitud d'efectius de la Guàrdia Civil per rastrejar la zona en la qual s'havia donat l'última ubicació del mòbil de Palma.

Guàrdia Civil Marta Calvo / EFE

La Guàrdia Civil busca el cos de Marta Calvo / EFE

Malgrat els esforços, el rastreig no va donar resultat i el parador del cadàver continua sent desconegut i l'única clau per arribar a ell és l'acusat, acollit als seus drets. L'últim informe forense a què es va tenir accés descrivia Jorge Ignacio com una persona calculadora i freda amb trets de psicopatia.