El cas de la Mari Cielo és molt semblant al de la Marta del Castillo: una dona assassinada i un cadàver sense aparèixer. L'home que va ser condemnat pel crim només va passar 4 mesos a la presó i els pares de la víctima han explicat com d'indignats se senten amb la justícia.

Mari Cielo Cañavate era parella de Francisco Ramírez, el condemnat

Mari Cielo Cañavate tenia 36 anys quan va ser vista per última vegada a Hellín, un petit municipi a prop d'Albacete. La pista se li va perdre el 10 d'octubre des del 2007. Va anar a l'escola a deixar els seus fills i li va dir a la seva germana que havia quedat amb la seva parella, el Francisco Ramírez, un veí de Pozohondo conegut popularment com a Paco amb qui es portava 20 anys de diferència i amb qui volia deixar la relació.

Dies abans del crim, la Mari Cielo li va comentar al seu pare com d'insegura se sentia pel Paco, qui tenia un control absolut sobre ella: "Pare, si desaparec, em buscaràs?", deia la desapareguda a l'home. En el moment dels fets, per denunciar una desaparició calia esperar 72 hores i, per aquest mateix motiu, el pare de la Mari va anar a parlar amb el Paco quan aquest el va amenaçar amb una pistola.

"Busqueu-la on són les putes d'Albacete, allà està amb la Marta del Castillo"

Els pares de la Mari van rebre una carta anònima del presumpte assassí que deia: "Busqueu-la on són les putes d'Albacete, allà està amb la Marta del Castillo". A més a més, també van rebre un SMS que deia: "No la trobareu mai. Deixeu de buscar-la, fills de puta", avança Caso Abierto.

El Tribunal Superior de Castella-la Manxa l'absol perquè no ha aparegut el cadàver de la víctima

Un jutjat popular el va condemnar per l'homicidi de la Mari Cielo: li van caure 15 anys de presó, però va recórrer la sentència al Tribunal Superior de Castella-la Manxa i el Suprem va ratificar: el van absoldre argumentant que, com que no havia aparegut el cadàver de la Mari i l'home, a diferència de l'assassí de Marta del Castillo, mai va confessar el crim, el van deixar en llibertat: només va estar quatre mesos a presó.

Mari Cielo Cañavate / SOS Desaparecidos

Mari Cielo Cañavate / SOS Desaparecidos

Més de 14 anys després del crim, els pares de la Mari Cielo han explicat com d'indignats se senten amb la justícia i han demanat al seu assassí que els digui on està amagat el seu cos.  "No entenem com pot ser que un assassí estigui al carrer i, per si no fos poc, hàgim de pagar les costes judicials. La justícia ens ha condemnat a nosaltres, no a ell", explica indignat el pare de Mari Cielo a Caso Abierto.

"Hi ha una persona condemnada per jurat popular. Mai podré entendre com està al carrer. La meva germana el volia deixar i ell la va matar. Només volem que ens digui on està el seu cos", conclou la mare de Cañavate.

Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que ho comuniqui a Emergències 112

Tot i que els pares de la Mari Cielo estan convençuts que la seva filla ha estat assassinada, a SOS Desaparecidos figura com a desapareguda. Actualment tindria 51 anys. Quan va ser vist per última vegada tenia el cabell llarg, ondulat i ros, els ulls de color blau, mesura 1,54 metres i és de complexió normal. Qualsevol persona que tingui alguna pista sobre aquest crim, que immediatament es posi en contacte amb Emergències 112.