Han cremat una vintena de contenidors durant la matinada d’aquest dilluns al barri de la Devesa-Güell de Girona. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esbrinar qui hi ha darrere d’aquests incendis provocats, que no són els primers que detecten a la capital del Gironès. Des del passat desembre s’ha calat foc a diversos contenidors del municipi, i aquest cap de setmana, concretament durant la matinada del diumenge, el carrer Bisbe de Lorenzana ha estat testimoni de la crema d’una illa de containers que ha afectat diversos vehicles i la façana del bloc de pisos proper.

Múltiples incendis simultanis

Els Bombers han començat a rebre diverses alertes de foc entre dos quarts de cinc i les cinc de la matinada. A cadascú dels avisos han enviat entre dues i tres dotacions que han treballat per a apagar les flames que, tot i no haver causat ferits, han ocasionat greus danys als edificis propers i als cotxes que hi havia estacionats pels voltants dels contenidors incendiats.

02ab24c3 f1f5 4ec8 8958 868eb7589ec3 (1)
La majoria dels contenidors han cremat per complet | Gemma Tubert, ACN.

Tots aquests incendis han tingut lloc a la mateixa zona del barri de la Devesa-Güell. Dos s’han declarat davant dels números 10 i 27 del carrer Bernat Boades, un al número 30 del carrer Bonastruc de Porta i el quart, a l’altura del número 99 del carrer Santa Eugènia. Malgrat els esforços dels bombers, gairebé tots els contenidors, un total de divuit, han acabat calcinats, i les flames també han afectat quatre cotxes. Per altra banda, la façana de la Central de Biblioteques de la Diputació ha quedat completament ennegrida i calcinada, així com diversos altres edificis situats davant les illes de containers cremats.

Els Mossos busquen els autors  

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb la Policia Municipal de Girona, han obert una investigació que pretén determinar l’autoria d’aquests incendis i si tenen relació amb els ocorreguts la nit anterior. A hores d’ara no tenen cap sospitós, i revisaran les càmeres de seguretat dels establiments i comerços propers per a recaptar pistes sobre els perpetradors.