Un nou incendi en una illa de contenidors a la ciutat de Girona ha acabat afectant cinc cotxes estacionats a la vora i la façana d’un edifici. El foc s’ha declarat al voltant d’un quart de sis de la matinada a l’altura del número 55 del carrer Montseny. Fins al lloc s’hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, que en arribar han vist com les flames eren molt virulentes i tenien una gran alçada.

La violència de l’incendi ha fet que els quatre contenidors hagin quedat totalment cremats i que dos cotxes aparcats al costat també hagin quedat parcialment calcinats. A més, l’alta temperatura generada pel foc ha provocat que els para-xocs i els fars de tres vehicles més aparcats a la vorera de davant s’acabessin desfent. Les flames també han afectat l’edifici del davant, el número 52, on han cremat les persianes de dues finestres del primer pis i el cablejat d’alta tensió.

Onada de crema de contenidors a Girona

El carrer Montseny no era la primera vegada que es convertia en escenari de l’incendi d’una illa de contenidors. De fet, ja n’havia viscut una no fa ni dues setmanes, quan els Bombers en van haver d’actuar en un altre el matí del dia de Nadal. Precisament, les nits del 25 i 26 de desembre es va produir una gran onada d’actes vandàlics d’aquest tipus que va acabar amb una vintena de contenidors cremats pels diferents barris de la ciutat.

En aquests incendis durant els dies festius també van resultar afectats cotxes i mobiliari urbà, a més d’activar-se alguna grua per emportar-se altres vehicles que tenien el perill de quedar calcinats. No era la primera vegada. La setmana anterior ja havia cremat un altre cotxe i la façana de l'escola Fedac Sant Narcís per un altre incendi de contenidors. Els Mossos van detenir dos joves de Salt com a presumptes autors dels incendis de la nit de Nadal, mentre la resta estan sent investigats.