Rosa Peral ha de complir una condemna de 25 anys per l’assassinat de Pedro Rodríguez. La sentència no deixa massa dubtes, ella, amb la col·laboració del seu amant, l’Albert López, van matar i intentar fer desaparèixer, cremant-lo en un cotxe al pantà de Foix, a l'agent de la Guàrdia Urbana amb qui Peral mantenia una de les seves relacions sexoafectives. Peral segueix a la presó de Tarragona, però l’estrena, aquest divendres 8 de setembre de la sèrie de NetflixEl cuerpo en llamas’ l’han tornat a convertir en notícia. 

📺 Qui és qui al crim de la Guàrdia Urbana? Els quatre protagonistes: Pedro, Rosa, Albert i Rubén
 

Tot i que de manera dissortada, la seva defensa, que lidera ara l’advocada Núria González, ha demanat en dos jutjats diferents, a Barcelona i a Vilanova i la Geltrú, aturar l’emissió, en el marc d’una demanda contra el dret a l’honor, la sèrie de Netflix. De moment, però, la producció que protagonitza Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez s’estrenarà sense problemes. La defensa de l’assassina, però, vol seguir lluitant per poder facturar alguna cosa d’aquesta sèrie que es preveu que sigui d’èxit. 

L’advocada ha explicat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la seva demanda se centra, sobretot, en la presència de les filles de Rosa Peral en la producció. Asseguren, fins i tot, que les filles de la dona apareixen al tràiler de la sèrie. González ha expressat la seva indignació amb la situació perquè des del seu punt de vista aquesta interlocutòria és “una falta de tutela judicial brutal”. Ha recordat que la demanda que van fer era per la presència de les filles menors de Peral en la sèrie i ha remarcat que fins i tot s’utilitza la imatge de les filles de Peral en el tràiler. Així mateix, ha dit que en un primer moment només van demanar poder veure la producció, però ha advertit que la plataforma va amenaçar-les d'interposar una contra demanda milionària si s’interferia en l’estrena d'aquesta. 

Peral, en números vermells

Peral “no ha cobrat ni un euro pels llibres sobre que s’han escrit o ara per la sèrie”. També ha dit que el seu compte corrent es troba en negatiu, ja que la sentència que la va condemnar a 25 anys de presó també va fixar una indemnització de 400.000 euros en concepte de responsabilitat civil, i és per això que no podria fer front al pagament d’una fiança, tal com li demanava el jutjat de Vilanova i la Geltrú per poder continuar amb la demanda per aturar l’emissió de la sèrie.

Segons la seva defensa, Peral viu amb 120 euros mensuals que cobra per treballar a la consigna de la presó. D’ençà que va ser detinguda i empresonada, va deixar de percebre el sou com a agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.