Rosa Peral, la condemnada pel crim de la Guàrdia Urbana, ha demanat a un jutjat de Barcelona que Netflix no pugui estrenar, el propvinent 8 de setembre, la sèrie que narra el crim que ella i el seu company sentimental van perpetrar l’any 2017. Sota el nom de El cuerpo en llamas, i inspirada en el llibre sobre el cas del periodista Toni Muñoz, aquest inici de setembre la plataforma de continguts audiovisuals té previst publicar una minisèrie que explicarà un dels casos més escabrosos de crims en triangles amorosos dels darrers anys a Catalunya. 

Segons ha explicat avui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Rosa Peral ha sol·licitat mesures cautelars per evitar que Netflix estreni la sèrie, presentant també una demanda contra el dret a l’honor. Peral ha intentat contactar amb la productora i l’empresa que emetrà la ficció, però no ha rebut resposta, i ha decidit fer la sol·licitud directament als jutjats, a menys de deu dies de l’estrena d’aquesta sèrie a la qual la catalana Úrsula Corberà interpretarà el paper d’ella. Els seus advocats -ella segueix a la presó, complint condemna- han demanat al jutjat de Primera Instància 54 de Barcelona que aturi l’emissió i ordeni a Netflix que no es pugui estrenar la sèrie El cuerpo en llamas.

El jutge ha demanat informació a la part implicada i, segons ha informat el mateix TSJC, ha habilitat els dies d'ahir i d'avui, donat que l'agost, a efectes processals ordinaris, no és hàbil, per tal de poder activar la petició i donar resposta a la petició de Rosa Peral. Alhora, també ha demanat a la defensa de Peral que rectifiqui alguns errors formals de la seva petició i alhora, el titular del jutjat de Primera Instància 54 de Barcelona ha donat també trasllat a la Fiscalia per tal que es pronunciï igualment sobre la competència del seu jutjat sobre si és el lloc idoni per decidir si s’ha de suspendre o no l’emissió de la sèrie, previst per aquest pròxim 8 de setembre a Netflix. 

El triangle amorós fatal de Rosa Peral i Albert López

Rosa Peral i Albert López van ser condemnats després de provar els fets, a l’Audiència de Barcelona, i amb jurat popular, que la nit d’aquell primer de maig de 2017 van assassinar a casa d’ella a Pedro Rodríguez i després, per intentar desfer-se d’ell cremant-lo, a l’interior d’un cotxe, al Pantà de Foix. El ‘crim de la Guàrdia Urbana’, com es va batejar el cas, ha servit de pretext per diverses produccions audiovisuals, com Crims de TV3 o aquesta que ara s’estrenarà a Netflix, i també per diversos llibres i milers d’hores de televisió. L’elenc de El cuerpo en llamas el completa, a més d’Úrsula Corberó, Quim Gutiérrez, José Manuel Poga i Isak Ferriz. El jutge decidirà si es podrà veure o no.