La condemnada pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral, no està massa ben assessorada, o si més no, això és el que es desprèn de la informació que s’ha conegut avui amb relació a la demanda que va interposar la setmana passada per evitar que Netflix estreni, el propvinent 8 de setembre, la sèrie sobre el crim del qual va ser condemnada, el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona. 

Arcadia Motion Pictures i Netflix tenen previst estrenar una minisèrie de ficció basada en els fets del Pantà de Foix i el llibre sobre el cas que va fer el periodista Toni Muñoz, però Peral, que va ser condemnada a 25 anys de presó per l’assassinat de Pedro Rodríguez, no vol, a partir d'una demanada pel dret a l’honor, que es pugui emetre la producció. Segons van explicar els seus representants legals, es van intentar posar en contacte amb la productora i en no rebre resposta, van decidir iniciar accions legals, però en un jutjat de Barcelona, que ara no ho ha admès a tràmit. 

La magistrada argumenta que aquest assumpte l’ha de tractar el partit judicial de Vilanova i la Geltrú, on la condemnada vivia abans d’ingressar a presó. La Fiscalia, en la mateixa línia, també creu que els jutjats de Barcelona no són competents per decidir si s’ha de cancel·lar l’estrena de la sèrie; Peral no viu a Barcelona. Ara faltarà veure si la defensa de Peral creu oportú reenviar la demanda i la petició de mesures cautelars al jutjat de Vilanova i la Geltrú. 

L'estrena, el 8 de setembre

L’estrena de la minisèrie de Netflix El cuerpo en llamas, que es preveu que es pugui veure doblada també en altres idiomes, serà, si no hi ha cap daltabaix, el pròxim 8 de setembre. La plataforma de continguts audiovisuals espera que sigui un èxit el cap de setmana, no només entre els espectadors de Catalunya -on el cas és més conegut- i d’Espanya -on el crim de la Guàrdia Urbana també s’ha seguit-, sinó també arreu d’Europa i a l’Amèrica Llatina, on els actors que hi surten, Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez, hi tenen molt de reconeixement i seguiment. 

La producció explica, amb continguts de ficció, l’assassinat Pedro Rodríguez a mans de Rosa Peral, la seva parella, i de l’amant d’aquesta, Alberto López. Van matar-lo i, tal com es va provar durant el judici, van intentar-se desfer d’ell cremant-lo en un cotxe al Pantà de Foix, al Penedès. Peral va ser condemnada a 25 anys i López, a 20. Tots dos segueixen a la presó.