Els botiguers de Mataró (Maresme) estan molt preocupats per l'onada de robatoris amb encastaments que hi ha als comerços de la ciutat. En les darreres setmanes, han augmentat i estan investigant qui hi ha darrere dels robatoris. L'últim establiment afectat ha estat un forn de pa que hi ha al centre de la capital del Maresme: han encastat una furgoneta, han rebentat la caixa registradora i s'han emportat tots els diners.

Segons explica el diari Capgros, els fets han passat aquest dijous de matinada al Forn Noé, a la plaça Peixateria. Els testimonis han vist que, cap a les 3:00, han vist una furgoneta que s'ha encastat contra el forn de pa, han entrat, s'han emportat els diners de la recaptació del dia i han marxat a tota velocitat.

Més robatoris per encastament a Mataró

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local estan intentant esbrinar qui hi ha darrere d'aquests robatoris, que en les darreres setmanes han augmentat. De fet, el dissabte de la setmana passada, un totterreny també va protagonitzar un encastament al centre comercial Mataró Parc.

Un cop a dins, s'ha tornat a encastar contra una botiga Apple per robar. Dues setmanes abans, també van entrar a robar a la botiga Apple que hi ha a la rambla de Mataró amb el mateix modus operandi. Els botiguers del Maresme estan molt preocupats, ja que encara no han enxampat els lladres i se senten molt insegurs.

Alunizaje centro comercial Mataró / TV Mataró
Onada de robatoris amb encastament a Mataró (Maresme) / TV Mataró

Segons diu Isaac García a TV Mataró, store mànager d'una de les botigues Apple afectades, els botiguers de la zona tenen una sensació de desprotecció. També ha aprofitat l'ocasió per dir que tenen una reunió pendent amb l'ajuntament de Mataró i la Policia Local, però que aquesta reunió encara no s'ha fet.

"Com a botiguer i ciutadà de Mataró, aquesta situació em fa llàstima"

"El problema és el mateix. Falten efectius i seguretat al comerç de Mataró. Com a botiguer i ciutadà de Mataró, aquesta situació em fa llàstima, s'han de posar mitjans per evitar-ho, sinó és així, no hi podem fer res", diu Isaac García. Qualsevol persona que tingui alguna pista sobre qui pot estar darrere d'aquests robatoris, que es posi en contacte o amb la Policia Local de Mataró o amb els Mossos d'Esquadra.

El modus operandi dels lladres de l'allunatge

El mètode de l'allunatge s'ha convertit en un dels més populars per robar a les botigues. Normalment, els lladres fan un doble robatori: primer roben un cotxe d'alta gamma i, posteriorment, el fan servir per a l'encastament, destrossant el comerç al qual volen accedir. Com que el robatori el cometen de matinada i son molt ràpids, és molt complicat enxampar-los.