La ressaca de la revetlla de Sant Joan, i del mateix dia festiu, encara persisteix. Els Bombers treballen en un incendi iniciat a Pallejà (Baix Llobregat, Barcelonès) en una nau annexa de logística, el vespre d'ahir, divendres 24 de juny. Els Mossos d'Esquadra, que es troben investigant les causes del foc, assenyalen que un petard podria ser-ne l'origen.  Tot i que l'incendi està controlat des d'aquesta matinada, encara es mantenen tres dotacions del cos de Bombers a la zona per remullar-la i evitar revifades. 

El foc és el protagonista indiscutible de la revetlla de Sant Joan, una de les nits més especials de l'any, enguany marcada per una setmana en la qual els incendis forestals han estat a l'ordre del dia. Els cossos especialistes en l'extinció d'incendis estaven alerta perquè tot podia passar, i malgrat els avisos i les recomanacions de prudència amb la pirotècnia per part de les autoritats i els ajuntaments, els incendis no s'han pogut evitar, tot i que sí controlar i estabilitzar. És el cas del foc que el vespre d'ahir, concretament a dos quarts de nou, va començar a cremar en una nau industrial de l'avinguda de la Ribera, al polígon Camps d'en Ricard, als afores de Pallejà. 

El foc va arrasar la nau, de 500 m2

Passats cinc minuts de dos quarts de nou del vespre, els Bombers van rebre l'avís d'un incendi en una nau annexa de logística al polígon industrial Camps d'en Ricard; la nau incendiada era un recinte de 500 m2, on s'emmagatzemaven bobines de fil. Catorze dotacions de Bombers van desplaçar-se fins al lloc dels fets, i allà han estat treballant durant tota la nit. El foc, tot i que s'ha donat per controlat a dos quarts de quatre de la matinada, continua actiu, i per aquest motiu encara es mantenen tres dotacions de Bombers a la zona, remullant-la per evitar revifades. La ràpida actuació dels Bombers va poder evitar que el foc creixés i afectés la resta de naus properes a l'afectada. Tampoc hi ha cap persona ferida per les flames, ja que l'empresa, en tractar-se d'un dia festiu, estava tancada. Poc abans d'aquest foc, els Bombers van sufocar a la mateixa zona dos inicis més d'incendis de vegetació, un d'ells al mateix lloc en el qual es troba la nau. 

L'incendi de la nau industrial del polígon de Pallejà, a Barcelona, va mobilitzar 14 dotacions de Bombers el dia de Sant Joan. Els Mossos investiguen les causes del foc, i la seva principal hipòtesi és que un petard l'hauria causat. / Bombers

Un petard hauria provocat l'incendi

Els Mossos d'Esquadra, que es troben investigant les causes d'aquest incendi, han confirmat que la seva principal hipòtesi és un petard, el qual hauria iniciat el foc a la nau. Tot apunta que els dos inicis d'incendi que els Bombers van atendre en una zona molt propera a la nau afectada van ser causats per petards, de manera que mantenen la hipòtesi en el cas de la nau. Els agents especialistes de la policia accediran a la nau una vegada els Bombers finalitzin les tasques d'extinció de l'incendi i la zona sigui segura. Ara mateix, encara hi treballen tres dotacions, que remullen la zona per evitar que pugui tornar a incendiar-se.