Tot i ser una nit de celebració, aquest Sant Joan ha estat marcat per dos fets negatius a la ciutat de Barcelona. Un home ha mort per arma blanca i també s'ha produït una temptativa d'homicidi a dos persones sense llar, segons ha informat aquest divendres el tinent d'alcaldia de seguretat de la capital, Albert Batlle, en l'habitual informe d'incidents a primera hora del matí.

 

L'home es trobava en una zona poc transitada

La víctima mortal és un home de 41 anys que han apunyalat a les escales situades al capdamunt del carrer de Lleida, a prop de la Ciutat del Teatre, a Montjuïc. Es tracta d'una de les zones de Barcelona menys concorregudes pels habitants de la ciutat.

L'agressor volia cremar vives la dues persones sensesostre

D'altra banda, les persones que dormien al carrer han estat ruixades amb líquid inflamable a l'avinguda de Drassanes del Raval. La intenció d'aquest atac era clarament cremar-les vives, un fet que recorda el modus operandi del conegut assassinat de la sense sostre Rosario Endrinal a Sarrià - Sant Gervasi l'any 2005.

Malgrat que una sensesostre ha patit cremades a la cara, ha pogut anar pel seu propi peu als serveis mèdics perquè l'atenguessin. Afortunadament, no ha calgut hospitalitzar la víctima i la seva vida no corre perill a causa de les lesions sofertes aquesta nit de Sant Joan.

Els agressors, fugitius

Actualment, els agents dels Mossos d'Esquadra es fan càrrec de la investigació per homicidi. Pel que fa als agressors, aquests han fugit del lloc dels fets, segons ha detallat el regidor de seguretat.

D'altra banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut l'agressor del presumpte autor de l'atac amb líquid inflamable a dues persones sense sostre. El detingut ha estat identificat a prop de la zona dels fets gràcies a testimonis de l'incident. 

El balanç de la nit de Sant Joan

D'altra banda, aquesta nit de Sant Joan ha estat molt moguda. Durant la revetlla, s'han detingut 14 persones per furt, dos per violència de gènere i tres per robatoris violents i abús sexual. Tanmateix, Albert Batlle ha assegurat que la nit ha estat "tranquil·la" des del punt de vista dels focs. Només s'han produït incendis en contenidors i algun vehicle pels petards i coets que s'han llançat.