Un home de 70 anys ha mort aquesta passada nit en un incendi en un pis a l'Hospitalet de Llobregat. Els fets han tingut lloc al voltant de les 22.23 hores d'aquest dijous en un habitatge del carrer Montseny. Els Bombers han enviat quatre dotacions a l'edifici, on el foc ha calcinat totalment un tercer pis.

S'investiguen les causes de l'incendi

Un cop han arribat els Bombers, aquests han localitzat a dins l'immoble el cos sense vida d'un home. Fins al lloc també s'han desplaçat efectius de la policia local, així com la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec dels tràmits judicials i de la investigació de les causes de l'incendi. També s'han mobilitzat ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Ara, la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra es fa càrrec del cas per esbrinar les causes del foc que, segons asseguren els veïns de l'edifici, ha estat provocat per un coet, tot i que l'Ajuntament ho desmenteix.

Els Bombers han desallotjat els veïns de l'edifici

Un cop controlat l'incendi a la resta d'habitatges- que no s'han vist afectats -, els efectius han revisat que no hi hagués ningú més atrapat a les altres plantes de l'edifici. Als pisos de la planta superior hi havia veïns que s'havien confinat a casa seva per salvar-se de les flames. Tanmateix, a causa de l'incendi, s'ha hagut de desallotjar una trentena de veïns, que ja han estat reinstal·lats per l'Ajuntament.

Un Sant Joan atrafegat

El servei de Bombers ha estat molt actiu durant la revetlla de Sant Joan. En total, els Bombers de la Generalitat han rebut 899 avisos entre les 20h i fins a les 8 del matí, dels quals 663 han acabat sent actuacions. La resta no han acabat sent actuacions perquè el servei ja estava resolt o han acabat sent falses alarmes.

D'altra banda, fins a la mitjanit han atès un total de 464 avisos, la majoria entre les deu i les dotze de la nit. Com és habitual en aquesta festivitat, on l'ús dels coets i els focs és quelcom tradicional, la major part dels incidents són causats per incendis. En total, 240 per incendis de vegetació i 174 per altres tipus.

Més d'un incendi durant la revetlla

A més de l'incendi de l'Hospitalet de Llobregat, també destaca un incendi en un altre pis a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), aquest, afortunadament sense víctimes. També en una nau abandonada a Igualada; a una fàbrica de mobles de Palafolls (Maresme) i en un camp de Cabanes (Alt Empordà).

A banda d'aquests incidents, el Departament d’Interior valora positivament el resultat del dispositiu més gran de la història de Sant Joan que tenia per objectiu garantir una revetlla segura i reduir el risc d’incendi forestal.