Els Mossos d’Esquadra investiguen l’accident d’un ultralleuger que s’ha estavellat aquest migdia a tocar de l'aeròdrom de Viladamat, a la comarca de l’Alt Empordà, deixant una víctima mortal. L’incident s’ha registrat quan passaven pocs minuts de dos quarts de tres de la tarda. La víctima és un home de 54 anys, segons han confirmat els Bombers de la Generalitat de Catalunya.

El pilot i únic ocupant de l’avioneta ha mort, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra. Els Bombers de la Generalitat l’han tret de l’aparell, i a fora, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) n’ha pogut confirmar la mort. L’aparell ha caigut a un camp, de fàcil accés, i l’accident no ha generat cap incendi. Els Bombers han muntat una línia d’aigua i hi han tirat escuma per l’entorn de l’aeronau per evitar que pogués començar un incendi pel vessament de combustible.

Els serveis mèdics, per la seva banda, han certificat la mort del pilot a l'interior mateix de l'aeronau. A partir d’aquest moment, i després que s’hagi procedit amb les tasques judicials per fer l’aixecament del cos, s’han iniciat les tasques d’excarceració. Per tal de treballar amb major seguretat, un tècnic de l’aeroclub ha desconnectat el sistema de paracaigudes, segons ha detallat el cos de Bombers en una nota informativa.

Els Mossos investiguen les causes de l'accident

La identitat de l'home que pilotava l'aeronau accidentada i que ha perdut la vida no ha transcendit. Només s'ha pogut saber la seva edat. A la zona s'hi han desplaçat dotacions dels Bombers, entre les quals l'helicòpter i efectius del SEM i dels Mossos d'Esquadra, que han activat agents d'investigació i s’ha informat la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos, que seran els encarregats de seguir amb la investigació. Les causes de l'accident encara no s'han pogut saber.

cd992ba2 40e9 4284 af17 71d630a583b6
Imatge de l'accident d'ultralleuger, a Viladamat / ACN