El Raúl és el menor de 16 anys que, presumptament, ha assassinat la seva mare a ganivetades a Valladolid. Han sortit a la llum les declaracions del pare de l'adolescent, que assegura que mai s'ha comportat de manera violenta. L'Eva, la víctima, divorciada del pare del presumpte assassí, havia denunciat la seva parella actual per agredir-la tant a ella com al seu fill, que gairebé un mes més tard, l'ha acabat matant.

Els fets van passar el dijous en un domicili situat al carrer Siglo de Oro número 10 de Valladolid. La víctima es deia Eva María S.V., tenia 50 anys, era del municipi de Cigales, estava separada i feia poc que s'havia mudat a la capital de la província. 

L'assassí de Valladolid confessa el crim a una amiga de Barcelona

Segons la investigació policial, el Raúl va tenir una forta discussió amb la seva mare, va agafar un ganivet de cuina i la va començar a apunyalar i va morir gairebé a l'acte. Després del crim, va trucar a una amiga seva de Barcelona i va explicar que havia matat a la seva mare.

Va ser aquesta noia qui va trucar a Emergències i va alertar del crim. Els agents de la Policia Nacional van anar fins al lloc dels fets i van detenir el Raúl que, tot i que es va negar a obrir la porta, no va oposar resistència durant l'arrest i va confessar el crim. Actualment, continua a comissaria a l'espera de passar a disposició de Fiscalia de Menors.

Segons diu el pare del menor, el presumpte assassí mai l'havia vist tenint cap comportament violent, explica el diari NIUS. També ha aprofitat l'ocasió per comentar que ell tampoc havia estat violent amb l'Eva, ja que la víctima mortal el va denunciar el 6 de juny per agredir-la tant a ella com al Raúl. El presumpte agressor, la parella més recent de la víctima, té antecedents per delictes contra la propietat.

L'Eva era víctima de violència de gènere

Segons explica el Diario de Valladolid, l'Eva era víctima de violència de gènere per part de la seva parella i tenia una ordre d'allunyament. De fet, una setmana abans del crim, els serveis socials es van presentar al lloc dels fets per comprovar el compliment d'aquesta mesura cautelar.

L'Eva i el Raúl eren poc coneguts al barri, ja que eren de Cigales i feia menys d'un any que vivien en aquest domicili. Els veïns de l'edifici expliquen que mai havien tingut problemes amb el menor i que, durant la tarda de dijous, no van sentir crits ni res que pogués antecedir la tragèdia, que està sent investigada per la Policia Nacional.