Rafael Amargo ha quedat en llibertat sense fiança i amb mesures cautelars després de passar 48 hores detingut acusat de ser el presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues. El ballarí ha declarat aquest dissabte davant la jutgessa, que després d'escoltar la seva versió ha decidit que no havia d'entrar a presó provisional. Això sí, la titular del Jutjat d'Instrucció 2 d'Alacant ha decretat que haurà de comparèixer en seu judicial cada quinze dies i li ha prohibit la seva sortida d'Espanya. Posteriorment, s'ha inhibit de les diligències en favor del Jutjat d'Instrucció 27 de Madrid, que era qui portava la investigació pel presumpte tràfic de drogues.

Acusat de vendre droga a casa seva

El ballarí Rafael Amargo va ser detingut el passat dijous a l'estació de trens d'Alacant, on havia viatjat per fer una actuació aquella nit. L'artista feia mesos que estava sent investigat per la Policia Nacional per un presumpte delicte de tràfic de drogues. Els investigats l'acusen de vendre drogues a casa seva, al carrer Espíritu Santo al barri de Malasaña de Madrid. Es tracta de les mateixes acusacions i els mateixos delictes pels quals ja va ser detingut a finals de l'any 2020 i pels quals està pendent de la celebració del judici que es farà el pròxim mes de juny i en el qual s'enfronta a nou anys de presó.

En aquesta segona ocasió, la investigació es va iniciar després de la denúncia dels seus veïns, que ja estaven farts de veure com no paraven d'entrar i sortir drogoaddictes del seu bloc de pisos. Algunes vegades, fins i tot, arribaven a consumir dins l'edifici o a quedar-se adormits al replà. La Policia Nacional va muntar un dispositiu de vigilància que va permetre a identificar i confiscar la droga a alguns dels seus clients. Entre ells hi havia un toxicòman que va reconèixer que comprava metamfetamina i mefedrona a "Rafa el del teatre".