El ballarí Rafael Amargo va ser detingut aquest dijous al vespre a Alacant per un presumpte delicte de tràfic de drogues, el mateix que pel qual ja havia estat detingut l'any 2020 i estava a l'espera de judici. Aquesta investigació es produeix després d'una llarga investigació per part de la Policia Nacional, que l'acusa de vendre droga "personalment" a casa seva. Segons explica EFE, van ser els mateixos veïns de l'artista els que es van unir per denunciar-lo el passat mes de juliol de 2022.

Rafael Amargo venia la droga a casa seva

Aquests veïns, de l'edifici del carrer Espíritu Santo al barri de Malasaña de Madrid on viu Rafael Amargo, van denunciar que ja estaven farts del suposat tràfic de drogues del ballarí i que hi hagués una constant entrada i sortida de l'immoble de toxicòmans i drogoaddictes. A vegades, fins i tot, s'havien arribat a drogar allà mateix o a quedar-se adormits al replà. Arran de la denúncia, es va iniciar un dispositiu de vigilància de l'edifici, d'on no paraven d'entrar i sortir clients. Agents de paisà els identificaven i els intervenien substàncies estupefaents que presumptament li havien comprat a Rafael Amargo.

De fet, un dels compradors aturats pels policies, va acceptar declarar davant els agents, a qui va explicar que li havia comprat tres grams de metamfetamina i un de mefedrona per 210 euros a "Rafa el del teatre". A més, no va tenir cap problema en ensenyar les converses per WhatsApp que havia mantingut amb ell abans de la transacció. En elles es veu clarament com el drogoaddicte li fa l'encàrrec i l'artista li diu que ja ho pot passar a recollir.

El ballarí s'encarregava de la distribució de la droga

D'aquests missatges entre Rafael Amargo i el toxicòman interceptat per la Policia Nacional també es determina que l'artista únicament feia el paper d'intermediari que feia la distribució i que en realitat el narcotraficant era una altra persona. Les investigacions han determinat que aquesta persona seria un home de nacionalitat dominicana amb residència al carrer Teruel de Madrid. Els agents van registrar el seu domicili i van trobar diferents quantitats de metamfetamina, èxtasi, ketamina, sildenafil, cocaïna rosa i blanca, CB2, així com material per a la seva venda, motiu pel qual també va ser detingut.

Mentre aquest segon detingut ha quedat en llibertat provisional, Rafael Amargo encara està a l'espera de passar a disposició judicial. A més del delicte per tràfic de drogues també se l'acusa d'un altre d'atemptat contra els agents de l'autoritat, ja que va agredir els policies que l'anaven a detenir. A tot això se li suma que ja està a l'espera d'un judici per un altre delicte de tràfic de drogues que se celebrarà a principis del pròxim mes de juny de 2023 i en el qual s'enfronta a nou anys de presó.