Neguit a Catalunya per les punxades de matinada en discoteques. Aquesta nit, al voltant de les quatre de la matinada, una turista francesa ha alertat als Mossos d’Esquadra que una amiga seva havia estat punxada a la discoteca Tropical del Salou. La dona que ha trucat al telèfon d’emergències ha assegurat que un desconegut s’ha acostat a la seva amiga i que l’ha punxat amb una xeringa, i ha assegurat que contenia droga. Tot i això, aquest extrem s’haurà de confirmar amb l’anàlisi d’orina que se li ha practicat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, on ha estat traslladada, en presentar simptomatologia compatible amb un episodi de submissió química

Segons ha pogut saber El Caso de fonts policials, la punxada ha estat a la zona del maluc esquerre, i la noia, quan ha estat atesa pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i agents de l’ARRO dels Mossos que estaven fent suport a la zona, presentava senyal de punxada.

Pendents dels anàlisis de l'última víctima

Els anàlisis que s’han encarregat serviran per confirmar si ha estat inoculada amb algun tipus de substància tòxica hauran d’ajudar a aclarir aquest nou cas, que si es confirma, i presenta denúncia, seria el divuitè registrat entre Barcelona i Lloret de Mar els darrers dies. Aquest cas de Salou, que els Mossos encara oficialment no comptabilitzen, però que la Unitat d'Investigació de Tarragona ja estudia, a l’espera que la víctima ratifiqui la denúncia a comissaria, és el primer que s’ha detectat lluny d’aquestes dues ciutats. 

El que sí que tenen clar els Mossos, que encara en cap dels anàlisi d’orina i sang que s’han fet a les víctimes han trobat restes toxicològiques, és que tots els fets es generen en zones d’oci, sobretot discoteques. El que també tenen sobre la taula ara mateix és que cap de casos registrats han implicat un delicte d’agressió o abús sexual o, fins i tot, de robatori. Tot i això, les investigacions segueixen obertes per aclarir què pot estar generant aquestes misterioses punxades que cada nit es repeteixen en zones d’oci del país. 

Amb els ulls posats a França

Les indagacions encara estan en una fase molt inicial, però ara mateix els ulls de la policia catalana estan centrats en els turistes francesos, habituals en aquesta època de l’any als tres punts on s’han detectat les punxades -i algunes de les víctimes són d’aquesta nacionalitat-, i on les darreres setmanes també s’han registrat aquest tipus de punxades, però que la policia gal·la ha desvinculat completament de la submissió química i ho han emmarcat en una actitud vandàlica.

Els Mossos d’Esquadra, de moment, no tanquen la porta a què pugui haver-hi alguna cosa més, més enllà d’aquest comportament concret d’intimidació o de fer mal, però si es confirma que és tot plegat una “moda” importada de França, la tipificació delictiva seria, com a màxim, d’un delicte de lesions lleus.