Nova víctima de les misterioses punxades que s’escampen per tot Catalunya. Aquest nou cas, que pot avançar ElCaso.cat, s’ha registrat la matinada de dissabte a diumenge, 31 de juliol, a la discoteca Enjoy de Salou (Tarragonès), al voltant de dos quarts de quatre de la matinada. Segons les informacions a les quals ha tingut accés aquest mitjà, la Policia Local de Salou va tenir coneixement que una noia de 17 anys havia estat punxada per un home a l’interior de la discoteca i que la noia, veïna de Saragossa, s’estava marejant. 

Tal com marca el protocol que ha activat la Prefectura dels Mossos d’Esquadra per fer front a l’augment d’aquest fenomen, que ara per ara, no està clar què persegueix ni qui el perpetra, una patrulla de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona es va desplaçar fins a la discoteca i es va entrevistar amb la víctima, les seves amigues i també els vigilants de seguretat del local, que van revisar les càmeres de seguretat. El possible agressor era un home alt amb samarreta verda, que, ara mateix, encara no ha pogut ser arrestat ni identificat. 

Punxada al braç dret

La noia, també seguint el protocol, va ser traslladada a l’hospital Joan XIII de Tarragona, per tal de ser sotmesa a una prova de tòxics i també al protocol de punxada accidental, per també revisar possibles transmissions de malalties. Encara no es coneixen els resultats de les proves practicades a la menor d’edat. Els agents de la Unitat d’Investigació, abans de traslladar la noia, van comprovar que la jove tenia una ferida, compatible amb una punxada, al braç dret. 

Aquest és el segon cas del qual s’ha tingut coneixement a Salou, en els darrers dies. Com a mínim, doncs, dues noies han estat punxades per desconeguts en discoteques de la capital de la Costa Daurada. El primer va passar dijous passat, també de matinada, a la discoteca Tropical. Ara per ara, oficialment, els Mossos d’Esquadra només confirmen 17 denúncies, 12 a Lloret de Mar i 5 a Barcelona, si bé aquest dilluns està previst que actualitzin el recompte de denúncies. Fonts de la policia, però, han avançat que ara per ara no hi ha cap cas que hagi comportat una posterior agressió o abús sexual i tampoc cap delicte contra el patrimoni, com furt o robatori. Tampoc en les anàlisis posteriors a les punxades s’ha pogut localitzar cap tòxic ni en sang ni en orina a les víctimes. De les disset punxades denunciades que s’han conegut fins ara, setze han estat a dones i una a un home.

Més punxades a Lleida, Mataró, Girona i Barcelona

Aquest cap de setmana els Mossos d’Esquadra també han rebut informació, que s’està analitzant i serà tractada oficialment quan hi hagi formalment la denúncia presentada, de punxades en una discoteca de Mataró, en un festival de música electrònica a Monegros —la noia va ser traslladada a l’hospital Arnau de Lleida—, a Girona i també a Barcelona. El recompte que faran públic aquest matí els Mossos d’Esquadra servirà per aclarir si s’han disparat les denúncies aquest cap de setmana i, alhora, saber si la policia catalana ja té alguna explicació sobre aquestes misterioses punxades. 

Fonts properes a les investigacions policials, però, tot i que no descarten cap de les vies, creuen que el fenomen es pot emmarcar en una bretolada, sobretot perquè no s'han detectat tòxics en les analítiques, que va importar-se des de França, on els darrers mesos també s’han registrat casos, igual com a Catalunya, sense agressions sexuals, robatoris ni analítiques concloents. Ara, però, que s’estiguin escampant per tot Catalunya preocupa els Mossos, que creuen que poden ser davant un efecte mimètic per repetició que pot convertir-se en episodis de por que es podrien allargar durant tot l’estiu.