El cas d'Esther López de la Rosa, una veïna del municipi de Traspinedo (Valladolid) segueix obert, però un pas més a prop de tancar-se i, aquesta vegada, amb un culpable. Els especialistes de la Guàrdia Civil han trobat noves proves que incriminarien, de forma directa, el principal sospitós d'haver assassinat violentament la jove de 35 anys el passat 12 de gener. Després de nombroses inspeccions i anàlisi, un informe policial confirma haver trobat l'ADN d'Esther López al maleter del cotxe del seu amic, i principal sospitós, Óscar S. M., l'últim lloc on se situa a Esther abans de què la seva desaparició i posterior mort.

Un informe policial confirma que hi havia l'ADN d'Esther López al maleter del cotxe del sospitós

El departament de Biologia del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil ha analitzat prop de 40 mostres biològiques recollides de l'interior del vehicle del principal sospitós del cas, Óscar S. M., un Volkswagen T-Roc, així com de la roba que portava posada l'última nit en què Esther va ser vista amb vida. L'informe, a què ha tingut accés el mitjà El nortede Castilla, va arribar dimecres passat 24 d'agost al Jutjat d'Instrucció 5 de Valladolid, traient a la llum sorprenents revelacions que aproparien als agents una mica més a la resolució d'aquest complex cas.

L'informe policial ha confirmat l'obtenció d'"un mateix perfil genètic de dona que és coincident amb el perfil genètic indubtable d'Esther López de la Rosa" a l'interior del maleter del SUV, concretament en el lateral dret de la moqueta del maleter del vehicle, així com a la "part posterior del lateral dret del portamaletas" segons revela el mitjà. Per si això no fos poc, també es van trobar "restes orgàniques" de la jove a la jaqueta que el sospitós portava posada la mateixa nit de la desaparició d'Esther.

No obstant això, no s'han trobat restes biològiques ni al para-xocs, ni a l'embellidor, ni a la zona frontal del cotxe, les quals presentaven un estat molt deteriorat que feien sospitar que Òscar havia atropellat a Esther i l'havia abandonat, malferida i dessagnant-se, a la cuneta on setmanes després seria trobat el seu cadàver. Cal recordar, però, que tal com afirmen els investigadors del cas, el sospitós, presumptament, havia rentat "en profunditat" el cotxe escasses hores després de la desaparició d'Esther.

Les noves proves podrien corroborar les hipòtesis dels investigadors

Aquest nou informe, no obstant això, confirma que Esther López de la Rosa va ser dins del maleter del SUV d'Òscar, fet que corroboraria les hipòtesis dels investigadors, que sostenen que Òscar, presumptament, hauria atropellat la jove deixant-la ferida de gravetat. A continuació, el sospitós hauria mogut el cos de la seva amiga, traslladant-lo al punt quilométrico de la carretera on es va trobar el cos de la jove, però sent ella encara viva. Els familiars d'Esther, així com els veïns del petit municipi val·lisoletà, continuen clamant justícia per aquest cas que, després de llargs mesos d'investigacions, encara no s'ha tancat.