Un equip de l'elit de la Guàrdia Civil ha fet un nou informe del cas de la mort violenta de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). La conclusió a la qual han arribat és que el cotxe que la va atropellar podria ser el de l'Óscar, el principal sospitós del cas, ja que han trobat moltes coincidències. També han explicat que va esborrar les dades de la centraleta del vehicle i que l'atropellament no va ser on es va trobar el cadàver, sinó que aquest va ser posat amb posterioritat.

L'Equip de Reconstrucció d'Accidents de Trànsit (ERAT) de la Guàrdia Civil, encarregat de la complexa investigació de la mort de la jove de 35 anys de Traspinedo, ha fet diferents simulacres amb tota mena de vehicles per trobar coincidències i saber quin cotxe la va atropellar. Després de fer aquesta anàlisi minuciosa, han arribat a la conclusió que el cotxe de l'Óscar és el que presenta més coincidències. 

Cadàver d'Esther López de la Rosa

"És el tipus de vehicle que aporta més coincidències amb les lesions principals de la víctima", diu l'informe pericial. Però això no és tot: el cotxe del sospitós tenia les dades de la centraleta esborrades i té danys que coincideixen amb les lesions que tenia el cadàver d'Esther López de la Rosa, explica el diari El Norte de Castilla

La jove de Traspinedo no va morir al lloc on va ser trobada

D'altra banda, també han conclòs que l'Esther no va morir al lloc on van trobar el seu cadàver i que aquest va ser posat amb posterioritat. "Tot i que és un lloc que ofereix la possibilitat que hi hagi un atropellament a un vianant, la situació anatòmica del cos, amb les extremitats superiors i inferiors alineades respecte al tronc, no és una disposició habitual".

L'informe de l'equip d'elit de la Guàrdia Civil

Una altra dada que cal tenir en compte, segons la Guàrdia Civil, és la col·locació dels seus objectes personals: la bossa de mà i el mòbil estava enganxat al seu cos, un fet que no coincideix amb les característiques d'un accident i, per tant, "es van posar de manera voluntària per l'acció humana". 

Esther López desaparecida / Archivo
L'Esther López era una jove de 35 anys de Traspinedo (Valladolid) que va morir en estranyes circumstàncies el mes de gener i, set mesos després, encara no se sap qui la va matar / Arxiu

Óscar, el principal sospitós de la mort de Traspinedo

Aquest informe pericial és una nova prova clau que podria demostrar la presumpta autoria de l'Óscar, que, tot i els múltiples indicis, contradiccions i mentides que ha dit, està en llibertat sense càrrecs. A ulls de l'Institut Armat ell és el responsable de la mort de la veïna de Traspinedo. Una mort que, set mesos després, continua sense tenir cap culpable.