Luis Carlos G.D., conegut popularment amb el sobrenom de Carolo, era un amic de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid). Tot i que en un primer moment es va convertir en un dels sospitosos de la mort i desaparició de la jove de 36 anys, ara s'ha convertit en un testimoni clau, ja que va ser la penúltima persona que la va veure abans que desaparegués sense deixar rastre.

El 12 de gener d'aquest 2022, l'Esther va sortir amb els seus amics a veure un partit de futbol i a prendre una copa a Traspinedo, un petit municipi a prop de Valladolid. Entre el grup d'amics estaven l'Óscar, el principal sospitós de la seva mort violenta i el Carolo, un altre amic del grup que, en un primer moment, també va ser investigat.

Carolo, la penúltima persona en veure l'Esther López viva

El Carolo va ser la penúltima persona en veure-la amb vida. Després de passar part de la nit de festa, van pujar al cotxe de l'Óscar havia de fer dues parades: una per deixar el Carolo i una altra, suposadament, per deixar l'Esther a casa seva.

Quan el Carolo va baixar del cotxe, segons la versió del sospitós, van començar a discutir perquè ella volia seguir de festa, però ell no. Arran d'aquesta suposada discussió, la jove de 36 anys li va demanar que li deixés baixar del vehicle en unes circumstàncies molt estranyes, ja que estaven en una carretera poc il·luminada, a menys 7 graus sota zero i de matinada.

L'estranya versió del sospitós de la mort de la jove de Traspinedo

Segons explica El Norte de Castilla, l'Óscar va declarar a la Guàrdia Civil que quan l'Esther va baixar del cotxe, volia anar a casa el Carolo. No obstant això, el Carolo no es creu aquesta versió dels fets i sospita que l'Óscar està mentint. De fet, segons explica l'amic de la jove de Traspinedo, quan estaven tots tres al cotxe, no va suggerir en cap moment de seguir de festa.

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos
Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid) i, set mesos més tard, encara no se sap qui la va matar / SOS Desaparecidos

L'estranya actitud de l'Óscar els dies posteriors a la desaparició

Això, sumat als missatges de veu que va enviar anteriorment, on explicava la seva clara intenció de marxar a casa, fa que la fràgil coartada de l'Óscar no se sostingui per cap lloc. "Si hagués baixat del cotxe de manera voluntària, hauria anat a casa seva, ja que on es va aturar el vehicle era a menys d'un quilòmetre de casa seva", diu el Carolo a la Guàrdia Civil.

El Carolo, a la seva declaració, també va afegir que li semblava molt estranya l'actitud de l'Óscar els dies posteriors a la desaparició, ja que es va mostrar poc preocupat per la seva amiga. Set mesos després dels fets, encara no se sap qui la va matar. Hi ha molts indicis cap a l'Óscar, però de moment, cap d'ells ha estat determinant per prendre mesures cautelars contra ell.