El poblat hippie que ha organitzat -i que fa quinze dies que està en marxa, fora de tot tipus de control- la Família Arcoiris a la Rioja segueix creixent. Arriben cotxes de tot Europa, tal com ha pogut saber la Guàrdia Civil, de l'anàlisi de les matrícules dels vehicles que arriben als pobles propers a la trobada "naturista".

Els congregats arriben amb cotxes particulars o amb autobusos des de Logroño i després d'aparcar en pistes forestals fan els darrers quilòmetres a peu. La Guàrdia Civil creu que hi ha unes 200 persones, entre adults i menors d'edat.

Controls de la Guàrdia Civil a l'entrada de la zona natural

A l'espera de poder tenir clar com desallotjar la festa -hi ha sexe a l'aire lliure, la gent va despullada i hi ha menors d'edat corrent per les tendes de campanya-, la policia està fent controls als pobles propers. Tot i que s'han instal·lat agents a tots els pobles del perímetre, no s'ha tancat l'accés.

Hippies LaRioja 2

Imatge a vista de drone del poblat hippie de la Rioja / Rioja2

Els agents identifiquen i escorcollen els cotxes. Segons han explicat fonts de la policia, en aquestes perquisicions els agents no han trobat droga. Sí que han explicat que diverses de les persones que s'han controlat properes a la zona, i que han explicat que anaven al poblat, portaven pastilles de Viagra. Aquest medicament de color blau, el sildenafil, és un fàrmac utilitzat per a tractar la disfunció erèctil i la hipertensió arterial pulmonar.

Segur que la Família Arcoiris no considera aquest medicament una droga, encara que sigui químic i comercialitzat per un dels seus enemics, les farmacèutiques. Que la policia no trobi drogues és normal, també. Entre les normes que han publicat sobre el poblat hippie de la Rioja, els organitzadors asseguren que és una "trobada cara a cara", que volen "volar alt amb la naturalesa" com "ànimes lliures sense alcohol, tecnologia o drogues".

Més normes: no fer negocis

Prohibit fer negocis. Si algú no compleix amb les normes i decideix portar drogues o alcohol a la trobada de la Família Arcoiris tampoc les podrà vendre. En aquestes normes també s'assegura que cal "compartir" i "no fer negocis".