Fa quinze dies i la festa segueix. La Família Arcoiris, que fa gairebé dues setmanes que s'han instal·lat, sense control, a la zona del pantà de Mansilla, a la Rioja, segueixen al lloc i cada cop hi arriben més cotxes.

La Guàrdia Civil ha perimetrat l'entrada, pels pobles de Vinegra, Mansilla o Tabladas, i s'estan fent escorcolls. De moment, però, no s'ha limitat l'entrada a la zona natural, fet que fa que cada cop arribin més cotxes -molts vinguts des d'Europa- i el poblat hippie segueix creixent.

A l'interior del poblat hippie segueix la "festa"

A l'interior del poblat, on la Guàrdia Civil va sancionar un centenar de persones fa dos dies, per fer foc, ocupar espais no permesos i incomplir les mesures anticovid, segueix el descontrol, i fonts oficials parlen d'un grup de 200 persones. També hi ha menors d'edat.

Les imatges publicades per mitjans locals demostren que s'hi fan grans fogueres -que fan servir per cuinar i per "purificar-se"- i també van despullats, fan sexe a l'aire lliure i hi ha menors corrent per la zona, equipada amb tendes de campanya.

Poblat Hippie Família Arciris / Nuevecuatrouno.com

Imatge del poblat hippie a la Rioja, que segueix en marxa i cada cop amb més gent / Nuevecuatronueve.com

Més enllà d'instal·lar controls de pas a l'entrada, la Guàrdia Civil encara no té clar com desmuntar el poblat. Segons han pogut saber fonts d'investigació de la policia, els acampats marxaran amb el canvi de fase lunar, però ara per ara, les autoritats estan a l'espera per si cal intervenir.

El govern de la Rioja estudia què fer dels hippies

Des del govern de la Rioja s'ha demanat que marxin -són en terrenys privats, però estan incomplint les normatives anticovid i també estan fent fogueres- però de moment els integrants de la Família Arcoiris segueixen "connectats amb la natura" en aquest idíl·lic i recòndit indret de la Rioja, gairebé tocant amb Castella i Lleó.

Tenint en compte que aquesta organització naturalista, importada dels Estats Units, segueix congregant gent que van arribant des de tot Europa, les autoritats no tenen clar que marxin d'aquí a poc temps.

Entre els documents que s'han pogut intervenir als hippies s'assegura que volen crear "un paradís". Un dels mapes que s'han trobat, escrit a mà i que serveix de guia per arribar al poblat, acaba la ruta a un gran arc iris.