Les Festes de Gràcia 2022 posen punt final aquest diumenge, 21 d'agost, després d'una setmana plena de celebracions, concerts, activitats i festa nocturna, i amb més de tres milions d'assistents, una xifra que ha batut tots els rècords d'anys anteriors. Tanmateix, entre els milions de persones que han passat pels carrers guarnits del barri de Gràcia, també hi havia persones que, en lloc de gaudir de la festa, anaven a esguerrar-la a altres robant-los les pertinences quan abaixaven la guàrdia. Aquest any, de fet, els veïns del barri denuncien que han vist un elevat increment de delictes de furts, especialment mòbils i carteres. Ara, la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) confirma que ha efectuat les primeres detencions vinculades a les desenes de furts succeïts durant la festa major de Gràcia.

La Guàrdia Urbana ha detingut tres joves que havien furtat sis mòbils en una nit

La GUB ha confirmat a través del seu perfil oficial de Twitter que ha detingut tres persones vinculades als robatoris de mòbils durant les Festes de Gràcia; els lladres han robat els telèfons mòbils a sis persones, fets que van ocórrer la nit del divendres 19 d'agost al dissabte, 20 d'agost. Dos dels mòbils furtats han estat retornats als seus propietaris, mentre els agents de policia barcelonesa continuen efectuant les gestions per retornar la resta a les persones afectades. 

En el tuit publicat per la GUB, el cos policial comunicava les detencions amb el següent missatge: "Aquesta nit a les Festes de Gràcia hem detingut 3 persones en possessió de 6 telèfons mòbils furtats. Hem pogut retornar 2 dels terminals al cap de poc d'intervenir-los i estem fent les gestions per retornar la resta al més aviat possible". A les respostes del tuit, curiosament, hi ha dues persones que en el mateix context festiu van ser víctimes d'un furt, també el del seu telèfon mòbil. 

tuit gub detencions furts telefons mobils festes gracia 2022
El tuit amb què la GUB ha confirmat les detencions vinculades als furts de telèfons mòbils durant les Festes de Gràcia. 
tuit victimes furt telefons mobils festes gracia 2022
En el mateix fil, dues víctimes de furt demanen informació.

La majoria de persones afectades pels furts han denunciat públicament els fets, a falta que els cossos policials catalans, la GUB i els Mossos d'Esquadra, confirmin la xifra oficial de denúncies interposades i lligades a les Festes de Gràcia. Tanmateix, moltes de les persones que són víctimes d'un furt no denuncien els fets, de manera que la xifra real podria ser molt més elevada, seguint amb la tendència de l'increment d'aquest tipus de delictes. Les dades publicades pel Ministeri d'Interior apunten que, només en els primers sis mesos d'aquest any, els delictes de furts a Barcelona i l'àrea metropolitana han augmentat en un 51,2%, amb 62.175 furts denunciats.