La festa major del barri de Gràcia, també coneguda com les Festes de Gràcia, va iniciar-se el passat dilluns 15 d'agost i està previst que finalitzin el proper diumenge, 21 d'agost. Una setmana en què no han faltat les activitats, els concerts, els tradicionals carrers guarnits, i les festes nocturnes, que reunien grans quantitats de persones a les diferents places de la vila de Gràcia. Tanmateix, els veïns del barri, així com els assistents de la festa, denuncien públicament una allau de furts durant el transcurs d'aquestes, amb els mòbils i les carteres com a principals objectius per part dels lladres. Malgrat no haver-hi xifres oficials, ja que les festes encara no han conclòs, les víctimes d'aquest tipus de delictes podrien ser desenes, una situació que, segons els habitants de Gràcia, no s'havia viscut mai amb aquesta magnitud

Els assistents de les Festes de Gràcia 2022 denuncien públicament l'increment de furts 

Moltes de les persones que al llarg d'aquesta setmana han assistit a les Festes de Gràcia d'enguany, han utilitzat les xarxes socials per denunciar públicament l'increment de furts durant les celebracions, especialment les nocturnes. Una situació que, segons alguns veïns de Gràcia, mai havia estat tan greu: després de cada nit, apareixia un nou tuit d'una persona a qui havien sostret la cartera o el mòbil, o altres objectes personals. També són molts els assistents de les festes que, o bé han patit un furt d'aquest tipus, o bé tenen coneguts que l'han patit. Es tracta, doncs, d'una situació recorrent als carrers de Gràcia, especialment quan cau la nit i les víctimes potencials abaixen la guàrdia. Només els primers sis mesos d'aquest any, a la província de Barcelona els furts van registrar un increment del 51,2%, amb 62.175 furts denunciats, segons el Ministeri d'Interior. 

Tot i que no hi ha constància, per ara, de cap succés on s'hagi emprat la violència o la intimidació per tal de cometre un robatori, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra a El Caso, sí que és cert que s'ha registrat un elevat nombre de furts. Les víctimes relaten que el furt s'ha produït quan elles no paraven atenció; tenien el mòbil i la cartera dins la bossa o a les butxaques i, de cop, en buscar-los, s'adonen que han desaparegut, o que els han obert la bossa. Recollim alguns dels testimonis de víctimes d'aquest tipus de delictes. 

tuit usuari quantitat mobils robats festes gracia 2022
Un usuari explica que un elevat nombre de persones van patir furts durant les Festes de Gràcia 2022
tuit usuari victima furt mobil festes gracia
Una víctima d'un delicte de furt durant la festa major del barri de Gràcia. 
tuit usuaria celia furt mobil festes gracia 2022
Una usuària explica que pateix un furt i que a la comissaria coincideix amb quatre noies més que han patit la mateixa situació. 
tuit usuaria avisa compte sortir festes gracia furts mobils
Una usuària avisa d'anar amb compte durant les Festes de Gràcia a causa de l'increment de furts.

Manquen dades oficials per part dels cossos policials

La Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) no ha pogut confirmar a El Caso la xifra total de furts denunciats arran de les Festes de Gràcia d'aquest any, i Mossos d'Esquadra declara que fins a la setmana que ve probablement no es farà cap balanç, si és que arriba a fer-se. Tanmateix, cal recordar que moltes de les víctimes de furts no presenten una denúncia a la Guàrdia Urbana de Barcelona, de manera que la xifra real de víctimes podria ser molt major.