La cadena popular d'origen irlandès, Primark, ha publicat un comunicat on s'avisa els consumidors de la retirada del mercat d'un producte infantil perquè conté substàncies cancerígenes, així ho ha fet públic també a Twitter la FSA —l'autoritat encarregada de la seguretat alimentària a Dublín—. L'objecte en qüestió s'anomena "Winnie the Pooh plate" i és un plat amb la forma del conegut dibuix animat. La cadena de botigues irlandesa ha demanat a tothom qui l'hagi comprat que el retornin com més aviat millor. 

Conté plom i formaldehid, dues substàncies químiques

En el seu comunicat, Primark informa que "el producte de menjador infantil plat de Winnie the Pooh no compleix amb els estàndards habituals de seguretat de la cadena". La companyia ha afegit que el producte conté substàncies tòxiques, concretament traces de plom i formaldehid que superen els nivells permesos per les lleis de la Unió Europea i que, per tant, suposen un risc per la salut dels consumidors.

primark
Publicació de la FSA a Twitter sobre l'alerta sanitària I Twitter

Primark retornarà els diners

L'empresa ha detallat que el plat va sortir a la venda el passat desembre, concretament el dia 4 a Irlanda i a Espanya va arribar el dia 17. Malgrat que hagi passat molt temps, Primark demana que els compradors retornin el producte a les botigues corresponents, tant si tenen el tiquet de compra com si no. A més, han ofert un retorn dels diners si l'usuari complementa un formulari a la web de l'empresa.

Greus conseqüències per a la salut

Un consum de les substàncies tòxiques observades en el producte és molt perillós. El formaldehid és un químic altament inflamable i d'una olor molt forta que es produeix en l'àmbit industrial i s'utilitza per a l'ús de la construcció de materials. Aquesta substància pot causar nàusees, mal de cap, marejos i problemes hormonals. Per la seva banda, una intoxicació per plom pot causar dolors abdominals, vòmits i estrenyiment.

En definitiva, tots aquells que disposin d'aquest plat en forma de Winnie the Pooh a les seves cases cal que el retornin immediatament a la botiga de Primark més propera.