Les grans corporacions de vegades mantenen en secret alguns dels trucs més útils per als clients i es creen al seu voltant multitud de mites que resulten ser mentida o no tan certs. Una de les superfícies de venda de roba més importants, el gegant irlandès Primark, és un dels més difícils de desxifrar, ja que es diferencien per la quantitat desorbitada de productes que venen, els seus baixíssims preus i alguns secrets que al llarg de la seva història han estat revelats pels seus empleats.

Els empleats de Primark, al descobert

Entre els mites més considerables que s'han distribuït sobre les macrobotigues, que cada vegada s'expandeixen a més ciutats espanyoles, hi ha la creença que els treballadors de l'empresa tenen descompte als productes de la botiga, una cosa normal en gairebé totes les multinacionals de roba que es comercialitzen al nostre país. Sorprenentment, ser empleat en un dels seus locals no ens donarà el privilegi de tenir un descompte, encara que per Nadal compten amb una excepció, oferint-los un 10%.

Primark / Europa Press

Primark no dona descomptes als seus treballadors / Europa Press

Una altra de les creences que han resultat ser falses és que si trobem defectes en una peça, ens la regalaran. Tanmateix, això no és cert, només podrem aspirar a un 10% de descompte si descobrim una tara en un article que volíem comprar, una cosa bastant freqüent tenint en compte la dinàmica de les seves botigues, que solen caracteritzar-se per estar revoltes i ser atacades en masses per grups a la recerca de talles o colors a les muntanyes de roba plegada.

Trucs, mites i secrets que no volen que sàpigues

El tercer secret, una de les coses poc conegudes per la població general, és el llibre de persones non grata, al que només tenen accés els treballadors dels establiments. En ell es recullen les identitats de persones que han estat fitxades com a problemàtiques, amb foto inclosa, i per això una broma de mal gust podrà vetar-nos d'entrar a comprar, ja que els vigilants de seguretat seran avisats pel personal i podran fer-nos fora de l'establiment.

D'altra banda, destaquen els magatzems de Primark, enormes i gegantins, als quals alguna vegada haurem enviat un dependent demanant la talla o el color concret d'una peça que volíem. Però és pràcticament impossible que surtin amb una resposta positiva, ja que les capses van tancades i no tenen un sistema per comprovar l'estoc disponible a la seva rebotiga, a més de necessitar l'aprovació d'un supervisor.

Finalment, el truc més estès dels treballadors de Primark és la forma en què compren dins de les botigues en les quals treballen durant el seu temps de descans, que pot ser tota una odissea tenint en compte la mida dels espais. Normalment, seleccionen el que volen comprar i el pengen en zones de poca visibilitat, amagant-lo d'alguna forma, i després, en el seu moment de descans, poder buscar-los ràpidament i portar-los a caixa per pagar-ho tot sense descompte.