José Antonio Martínez, de 45 anys, porta desaparegut a la serra de Béjar (Salamanca) des del 29 de desembre. El passat dissabte 7 de gener se suspenia la seva recerca a causa de les nefastes condicions meteorològiques; una aturada que, segons assegurava la família del muntanyenc de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental), no es reprendria fins al febrer. La forta insistència i les nombroses queixes de l'entorn de José Antonio han fet que es replantegi aquesta decisió, i la recerca començarà de nou aquest dimarts 10 de gener.

Amplien el dispositiu

Segons ha avançat el portal de notícies 324, el 112 ha comunicat a la família del desaparegut que el tornen a buscar amb “un ampli dispositiu i un operatiu de persones i mitjans” que inclou un helicòpter i agents de Protecció Civil. Abans que s’aturés la recerca, els familiars de José Antonio ja s’havien queixat de la manca de mitjans i del baix nombre d’efectius mobilitzats. Així i tot, han agraït en tot moment la tasca de la Guàrdia Civil “per la seva entrega i tractament”.

La subdelegació del govern espanyol a Salamanca, així com fonts oficials de la Benemèrita, havien assegurat als mitjans de comunicació que la recerca s’havia suspès només “fins que els experts en muntanya de la Guàrdia Civil determinin que es pot tornar a organitzar un operatiu de diversos dies en condicions de certa seguretat”, negant una aturada completa de gairebé un mes. El mal temps a la zona impossibilitava als serveis d’emergències treballar de manera segura.

Desaparegut a més de 2.000 metres d’altura

José Antonio i la seva dona havien decidit passar les festes de Nadal a Ceclavín, un poble de Càceres d'on ella és originària. Uns dies abans d'acabar l'any el muntanyenc havia decidit sortir ell sol per la serra de Béjar per fer una ruta que uneix la plataforma del Travieso amb el cim del Calvitero, situat a uns 2.400 metres d'altura. La principal hipòtesi amb la qual treballen els equips de rescat és que José Antonio s'ha refugiat en algun lloc per la mateixa muntanya, fugint del mal temps.