El jutjat d'instrucció número tretze de Màlaga ordena presó pel jove que va perpetrar l'atropellament mortal a Màlaga. La jutgessa li imputa un presumpte delicte d'assassinat consumat, i tres delictes d'assassinat en grau de temptativa. El copilot del vehicle, a qui se li imputava un delicte d'encobriment, ha quedat en llibertat, segons ha avançat el mitjà Diario Sur. 

Els fets van tenir lloc el passat diumenge quinze de maig quan un cotxe que circulava a gran velocitat va atropellar intencionadament un jove i va ferir uns altres tres a les portes d'una coneguda discoteca de la capital malaguenya. Tot i que els autors del crim van fugar-se, la Policia Nacional va aconseguir localitzar el vehicle. Els dos joves van entregar-se a la comissaria i va ser aleshores quan els agents van detenir-los, fet que han fet públic avui, quan ambdós joves, de vint-i-sis i vint-i-tres anys, han passat a disposició judicial. 

Els joves s'han entregat

Els dos detinguts van entregar-se a comissaria, i avui han passat a disposició judicial. El conductor del vehicle està acusat, presumptament, d'un delicte d'assassinat consumat, ja que va atropellar i matar el jove, i de tres delictes d'assassinat en grau de temptativa, perquè també va intentar atropellar els tres acompanyants de la víctima, els quals van resultar ferits en diferents graus de gravetat. El copilot està acusat d'encobriment. Els agents havien iniciat una investigació exhaustiva per tal de localitzar el vehicle i el seu conductor; gràcies a les imatges que la discoteca va proporcionar als agents van poder localitzar el vehicle, un Volkswagen Golf de color blanc. Hores després, però, el conductor va entregar-se a la comissaria, on el van detenir a ell i al copilot. 

L'atropellament va ser intencionat

La matinada del diumenge quinze de maig, José Carlos, un jove de vint-i-tres anys celebrava un aniversari amb un grup d'amics a la discoteca Akari, a Màlaga. En sortir de la discoteca, a quarts de set del matí, es va produir una baralla entre José Carlos i un grup de joves que van propinar-li un cop al cap amb una ampolla de vidre. L'agressió va deixar a José Carlos inconscient i estirat a terra, en mig de la carretera. Els seus amics, que s'havien separat d'ell momentàniament, van veure-ho tot de lluny i van apropar-se corrent a socórrer el seu amic. Va ser aleshores quan un vehicle que circulava a gran velocitat va dirigir-se directament a la víctima i als seus amics. El cotxe va atropellar brutalment a José Carlos, que va morir a l'instant. Els seus amics amb prou feines van poder evitar l'atropellament, resultant tres d'ells ferits, segons informa Málaga Hoy. La Policia Nacional no té cap dubte que l'atropellament va ser intencionat. 

L'atropellament va deixar, a més de la víctima mortal, tres joves ferits que van ser traslladats a l'Hospital Regional de Màlaga. Dos dels joves continuen ingressats, un d'ells per trencament del fèmur, i l'altre per un traumatisme renal; la tercera persona ferida va rebre l'alta el mateix diumenge.