La hipòtesi de l'atropellament de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid) cada vegada agafa més força. Busquen el conductor d'un totterreny de color blau que és el presumpte responsable de l'accident mortal d'aquesta jove de 35: si s'hagués aturat a ajudar-la, potser encara seguiria viva.

El que en un principi semblava un crim, cada vegada està més clar que va ser un accident. Els resultats de les noves autòpsies determinen que presenta lesions compatibles amb un accident de trànsit. A més, segons aquest informe forense, l'Esther no va morir a l'acte, sinó que va perdre la vida després de passar una estona ferida i abandonada a la cuneta de la carretera on va ser trobada.

Si el conductor que la va atropellar l'hagués ajudat, potser continuaria viva

La causa de la seva mort va ser un xoc d'hipovolèmia, que provoca que el cor no pugui bombardejar sang i, conseqüentment, els òrgans vitals deixen de funcionar. Aquest xoc es va produir estona després del cop i, per tant, si el conductor que la va atropellar s'hagués aturat per ajudar-la, potser la podria haver salvat. 

Els veïns de Traspinedo estan convençuts que algú va posar el seu cos a posteriori

A la corba on van passar els fets, hi ha poca visibilitat i podria ser que, just després de l'impacte, el cos de l'Esther hagués sortit projectat a la cuneta on va ser trobat al cap de 24 dies, ja que en aquella zona no es van fer batudes. Així i tot, resulta molt estrany que al llarg dels dies de cerca ningú l'hagi localitzat. Alguns veïns que passegen diàriament per la zona, asseguren que si hagués estat cada dia allà, l'haurien vist, una hipòtesi que els investigadors cada vegada tenen menys clara.

Ramón el Manitas continua en el punt de mira com a sospitós

Tot i que la investigació ha fet un gir de 180 graus i pensen que es tracta d'un accident de trànsit, no descarten cap hipòtesi. Ramón el Manitas, l'únic detingut per aquest cas, continua en llibertat amb càrrecs i té completament prohibit sortir de la província de Valladolid fins que s'esclareixin els fets.

Encuentran el cadáver de Esther López / Claudia Alba

La Guàrdia Civil investiga les causes de la mort de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid): cada vegada estan més convençuts que va patir un accident de trànsit / Claudia Alba

Les mentides i contradiccions dels testimonis i dels sospitosos

El cas està sota secret de sumari i la investigació en mans de la Guàrdia Civil, que està intentant esbrinar més detalls per saber què va passar aquella nit del 12 de gener. Es tracta d'un cas molt complicat per les estranyes circumstàncies del succés, sumades a les mentides i contradiccions d'alguns sospitosos i testimonis, que han entorpit la investigació.