Nou episodi violent a Catalunya. Concretament, a Badalona. Un grup d’unes vint persones de nacionalitat equatoriana estaven fent un botelló aquest diumenge a la rambla del Gorg d’aquest municipi del Barcelonès.

Segons ha explicat l’Ajuntament de Badalona, el soroll i la música -tenien altaveus a gran volum i ocupaven la via pública- molestaven als veïns, que van trucar diverses vegades a la Guàrdia Urbana. Dues patrulles de la policia de la ciutat  s'hi van desplaçar i a l'hora de fer les identificacions, alguns dels participants de la festa s'hi van negar i van atacar els agents. Els participants van atacar a agents de la policia de Badalona i també a agents dels Mossos d'Esquadra, que van sumar-se al dispositiu després de ser requerits per les patrulles de la policia municipal.

Tres agents de la policia ferits

Tres agents de la policia local van resultar ferits lleus i hi ha dos detinguts per aquest incident, els autors materials, segons la Guàrdia Urbana, de les agressions contra els policies. S’ha obert una investigació per aclarir els fets i detenir a més dels responsables d’aquesta resposta violenta contra els agents de la Guàrdia Urbana de Badalona. Els dos detinguts, com la resta de participants en el botelló violent, són joves i de nacionalitat equatoriana, segons han explicat fonts de la policia.

Badalona 001
Imatge de la zona del botelló que ha acabat amb batalla campal / Cedida

L’alcalde de la ciutat, el socialista Rubén Guijarro, ha assegurat que “no permetrem aquest tipus de conductes a la ciutat” i ha enviat un missatge de suport als agents ferits i a tota la Guàrdia Urbana de Badalona.

Baralla a Manlleu

Just aquest mateix diumenge, una baralla en un bar de Manlleu, a Osona, ha acabat amb una batalla campal al mig del carrer, amb diversos ferits. La Policia Local de Manlleu encara no ha rebut denúncies i no hi ha detinguts, però tot sembla indicar que va arrencar per una picabaralla a l’interior d’un bar del passeig de Sant Joan de Manlleu entre un home de nacionalitat marroquina i un home de nacionalitat dominicana.