Dani Montes, el pistoler de Sant Hipòlit de Voltregà que va matar de dos trets l'Aleix, un noi de 15 anys, entrarà a presó provisional, comunicada i sense fiança. Així ho ha decretat el magistrat del Jutjat d'Instrucció 1  de Vic després de prendre-li declaració en seu judicial. L'home de 40 anys i nacionalitat espanyola està acusat com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi i un altre de tinença il·lícita d'armes. La investigació dels Mossos d'Esquadra per esclarir què va passar la matinada de dilluns segueix oberta

Mata un noi de 15 anys i es fuga

L'assassinat de l'Aleix es va produir cap a les cinc de la matinada, després que el grup del jove de 15 anys i el del seu botxí discutissin a la festa que es va fer al municipi per celebrar la victòria del CP Voltregà a la WSE Cup europea. Quan la víctima tornava cap a casa, acompanyat d'un noi i una noia, es van creuar amb Dani Montes, conegut com a Perry. Duia ferides a la casa i portava una arma de foc a la mà. Va disparar quatre trets, dos dels quals van impactar contra l'Aleix i el van matar. Posteriorment, va fugir per una zona boscosa.

Durant vuit hores els Mossos d'Esquadra el van estar buscant amb un ampli dispositiu per les poblacions del voltant, fins que finalment va ser localitzat en rebre l'avís d'un veí que l'havia vist a Vinyoles, a només dos quilòmetres de casa seva, on ja havien anat sense èxit. L'assassí anava caminant i, en veure's atrapat, va fer cas a la policia, es va estirar a terra sense oposar-se i va ser detingut. En aquell moment, no portava l'arma. Durant la fugida es va desfer d'ella i els Mossos treballen intensament per localitzar-la, ja que saben que és clau trobar-la. Des del moment en què li van posar les manilles, però, el Perry va decidir no col·laborar i es nega a dir on la va amagar.

Un home molt conflictiu

Els veïns de Sant Hipòlit de Voltregà ja esperaven que algun dia Dani Montes cometés un delicte greu d'aquestes característiques. Amb antecedents i embolicat en temes de drogues, no era el primer cop que s’enfrontava a la gent d'aquest poble de menys de 3.500 habitants. Tothom el coneixia, sabia que era molt problemàtic i tenia armes a casa. S'esperaven una desgràcia, però no que matés un noi de 15 anys. Creuen que potser s'hauria equivocat i que, en realitat, volia disparar contra una altra persona. Els Mossos seran el qui hauran d'esclarir els motius darrere l'assassinat del jove Aleix. De moment, el seu assassí estarà tancat a presó a l'espera que se'l jutgi.