A dos quarts de nou del matí d’aquest dimarts, els Mossos d’Esquadra entraven a casa de Dani Montes Barba, l’home que ha matat presumptament l’Aleix, un noi de 15 anys, en disparar-li dues vegades durant una baralla a Sant Hipòlit de Voltregà, a Osona. L’objectiu de la policia catalana és trobar l’arma homicida, que creuen que pot estar amagada al domicili del pistoler, al carrer de Sant Martí d’aquest municipi de la Plana de Vic. Malgrat haver-se entregat sense oposar cap resistència, Dani Montes s’ha tancat en banda i no vol revelar on és la pistola que ha posat fi a la vida de l’Aleix la matinada de dilluns.

Els Mossos no troben l’arma  

Dani Montes va fugir de l’escena del crim, però els Mossos el van trobar vuit hores més tard caminant per la carretera C-17 a l’altura de Vinyoles, a només dos quilòmetres del carrer de Sant Martí. Detingut el pistoler, ja només falta trobar la pistola que va fer servir per matar, presumptament, l’Aleix. La col·laboració de Montes, que va seguir les indicacions de la policia catalana un cop enxampat, va acabar tan bon punt li van col·locar els grillons; no diu res davant les preguntes dels investigadors sobre el parador de l’arma, i tampoc ho fa la seva advocada, designada d’ofici, que s’ha traslladat fins al municipi per brindar assistència legal a Montes.

A l’interior del seu domicili, els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial central, només han trobat un gosset, en Fuji, única companyia d’aquest home que els veïns descriuen com a molt conflictiu, sovint embolicat en problemes amb les drogues. Una tieta del detingut s’ha emportat en Fuji a casa seva mentre la Policia Científica escorcolla tots els cantons del domicili de Dani Montes. 

Escorcollen també una nau als afores del poble

Com que no han trobat res a l'habitatge, els investigadors han decidit escorcollar també una nau on Dani Montes acostumava a anar sovint. Es tracta d'un magatzem situat en una zona apartada, prop de Sant Hipòlit de Voltregà, on els agents han entrat amb detectors de metalls, intensificant, així, la recerca de l'arma homicida que ha matat l'Aleix.