El jutge de Rubí ha decidit aquest dimarts enviar a presó sense fiança el conductor de l'atropellament a Castellbisbal del passat diumenge que va provocar la mort de dos ciclistes, segons ha pogut saber l’ACN. El detingut ha passat a disposició judicial aquest migdia i la decisió s’ha conegut a un quart i cinc de sis de la tarda. La defensa ja ha anunciat que presentarà recurs en els pròxims dies. El detingut ha arribat als jutjats dins del vehicle policial i quan ha sortit acompanyat dels agents, la seva parella —que estava fora— li ha expressat el seu suport.

La causa continua oberta pels delictes de conducció temerària, dos delictes contra la vida, conducció sense permís i quatre delictes contra la vida en grau de temptativa

Un atropellament intencionat

Segons expressa la interlocutòria, el conductor circulava a una velocitat superior de la prevista per la carretera C-243c —on es van produir els fets—, amb símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les drogues i sense permís de conduir. El document també ratifica que l'investigat va envair el carril contrari per on circulaven els ciclistes sense cap mena de motiu. En el tram de la carretera on es va produir el sinistre està prohibit avançar i l'home encausat no va realitzar cap maniobra per evitar atropellar els ciclistes, que eren clarament visibles. Per tant, aquest fet demostra que l'atropellament va ser intencionat.

Proves suficients contra l'investigat

A conseqüència de l'atropellament, dos ciclistes van morir —un en el mateix moment i l'altre mentre era traslladat a l'hospital— i un altre està ingressat a l'Hospital de Bellvitge en estat molt crític. Als fets se li suma un delicte d'omissió de socors, ja que el conductor va fugir del lloc del sinistre. Per tot això, el jutge de Rubí té proves suficients per atribuir l'autoria dels fets a l'investigat: un testimoni va veure el detingut circular minuts després amb el cotxe totalment destrossat i així com altres poden ubicar el vehicle al lloc de l'accident i van veure com el conductor escapava. 

A banda dels testimonis, la justícia també disposa de les imatges gravades de les càmeres de seguretat de l'estació de ferrocarrils pròxima al punt de l'atropellament. L'investigat, davant totes les proves que l'acusen, ha reconegut en seu judicial ser el conductor del vehicle implicat i, a conseqüència, ser l'autor dels fets.

La jutgessa veu risc de fuga en el detingut

El jutjat d'instrucció número 5 de Rubí veu un possible risc de fuga del detingut, tenint en compte el resultat de l’atropellament i les penes de presó que se li poden demanar, realment elevades. Però a més, la jutgessa destaca que la "pròpia conducta de l’investigat denota un absolut menyspreu per la norma, així com per la vida i integritat alienes, ja que va abandonar el lloc de l’accident amb coneixement de l’elevadíssima probabilitat d’haver mort algun dels ciclistes". En aquest sentit, la jutgessa creu que no es pot descartar que repeteixi la seva conducta de fugir i deixi de comparèixer en altres fases del procediment. Però a més, també argumenta que hi ha risc de reiteració delictiva, ja que el detingut té pendents de compliment dues condemnes per conduir sense permís i malgrat tot condueix, el que "denota un absolut menyspreu per la norma i el compliment de les resolucions judicials".

La fiscalia i l'acusació particular havien demanat pel detingut una pena de presó provisional, petició que s'ha efectuat. En canvi, l'advocat de la defensa considera que hi havia mesures més cautelars i adients, com prohibir-li la conducció, a la qual cosa la jutgessa ha recordat que el detingut tenia expressament prohibit circular quan es va produir l'atropellament.

Atropellament a Castellbisbal

L’atropellament va tenir lloc a Castellbisbal (Vallès Occidental), a la carretera C-243c. El conductor va envestir un grup de ciclistes, deixant dues víctimes mortals, de 66 i 72 anys, i un ferit crític. El detingut —que ja tenia antecedents per conducció temerària— va fugir del lloc dels fets traient el braç per la finestra i fent una botifarra als ciclistes.