L'autor de l'atropellament a Castellbisbal (Vallès Occidental) d'aquest passat diumenge, que ha deixat dos morts i un ferit en estat crític que es troba ingressat a l'Hospital Bellvitge, "no només no va frenar, sinó que va accelerar", segons el testimoni d'un dels supervivents del sinistre, que no ha patit cap ferida.

El conductor va treure el braç per la finestra fent una botifarra

El president del Club Ciclista de Rubí, que era integrant del grup de vuit ciclistes que van ser atropellats, Pedro Cancio, ha explicat en declaracions a Efe com van succeir els fets. Els ciclistes estaven fent la ruta Gelida - Terrassa. En el moment de l'accident, es trobaven pedalejant per la carretera entre Castellbisbal i Martorell quan van ser envestits pel vehicle, que hauria ocupat el carril contrari. "El que anava últim en el grup va poder reaccionar a temps i va deixar-se caure a un costat, sense conseqüències. Aquest va veure com el cotxe accelerava i treia el braç per la finestra dient "aquí us quedeu" i gesticulant com una "botifarra"", ha assenyalat Cancio.

Denuncien que es tracta d'un "atemptat"

Segons el president del Club Ciclista de Rubí, el conductor del vehicle "tenia males intencions", ja que es va canviar de carril sense motiu aparent i va accelerar. "Quan anàvem pel pont passat Martorell, un cotxe que venia de cara va canviar de carril i se'ns va endur a tots per davant. El vehicle, a més, ni va frenar ni va accelerar", lamenta Cancio, que també ha reivindicat que no es tracta d'un accident perquè no ha estat sense voler-ho: "Tal com van passar els fets, això és un atemptat".

En la mateixa línia que les paraules de Cancio i la Federació Catalana de Ciclisme, el club de Rubí reclama que les lleis els protegeixin i que "aquests delinqüents no surtin impunes", i que els jutges "tinguin les eines necessàries per castigar aquesta gent".

El conductor ja tenia antecedents per conducció temerària

L'autor de l'accident no és el primer cop que condueix de manera temerària. De fet, segons han informat Efe fonts properes al cas, el veí de Martorell, on va ser detingut hores després de fugir del lloc del sinistre sense avisar els serveis d'emergència, té un antecedent per un delicte de seguretat viària de l'any 2013. 

WhatsApp Image 2022 08 22 at 12.14.53
Imatge del vehicle que va atropellar els ciclistes a Castellbisbal

Tres dies de dol a Rubí en record a les víctimes

Arran del tràgic accident, el municipi de Rubí ha decretat tres dies de dol oficial per la mort dels dos ciclistes. Les dues víctimes eren veïnes d'aquesta mateixa localitat; un d'ells va morir en l'acte i l'altre ho va fer hores després de ser traslladat a l'hospital Vall d'Hebron. Respecte als altres dos ferits en l'atropellament, es troben ingressats a l'hospital de Bellvitge. Un es troba fora de perill i l'altre continua en estat crític.

A l'espera dels resultats de les proves d'alcohol i drogues

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, malgrat que la detenció del sospitós es va produir hores després de l'accident, els agents de la policia van poder realitzar-li el test d'alcoholèmia i drogues. De moment, es desconeixen els resultats de les proves. El detingut ha passat la nit en dependències policials a Rubí, ja que és l’òrgan competent tenint en compte que l’atropellament i fuga van passar a Castellbisbal que pertany al partit judicial de Rubí. En els pròxims dies passarà a disposició judicial. 

D'altra banda, els Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit Metronord compten amb el testimoni dels ciclistes i de la parella del detingut per sumar indicis contra el conductor per presumptament atropellar i matar dos ciclistes. Els Mossos continuen investigant el cas.

Atropellament a Castellbisbal

L'atropellament a Castellbisbal va tenir lloc al punt quilomètric 0,5 de la carretera C-243c, que va romandre tancada durant unes hores. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a les 10.47 hores i fins al lloc dels fets es van traslladar cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, cinc ambulàncies, un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra. 

Amb aquestes dues víctimes mortals ja són 112 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any en carreteres interurbanes de Catalunya.