El conductor que ha mort dos ciclistes, i n'ha ferit dos més, un greu i un altre de poca gravetat, a la C-243c en un atropellament dels ciclistes a Castellbisbal (Vallès Occidental), ha estat detingut aquesta nit de diumenge pels Mossos d'Esquadra. El detingut és veí de Martorell, té 41 anys, i és la parella de la recent compradora del vehicle, que encara estava a nom del venedor. L'individu està a la comissaria dels Mossos de Martorell. El detingut té dos antecedents policials per violència de gènere i delicte de trànsit.

ACTUALITZACIÓ: L'autor de l'atropellament a Castellbisbal va accelerar per envestir els ciclistes i ja tenia antecedents

Els fets s'han produït a l’altura de l’estació de tren de FGC de Martorell-Vila, al matí. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), l’avís del sinistre s’ha rebut a les 10.47 i ha passat al punt quilomètric 0,5. Una de les víctimes mortals ha mort al lloc dels fets, mentre que una altra se l'ha pogut traslladar amb vida fins a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on finalment ha mort.

El ciclista ferit greu continua viu

Un dels ciclistes ferits està en estat crític i, fa poques hores Catalunya Informació havia comunicat la seva mort, una informació que els Mossos d'Esquadra posteriorment han desmentit. L'home, tanmateix, continua a l'Hospital de Bellvitge en estat greu

Els Mossos han localitzat el vehicle amb què s'ha comès l'atropellament

A primera hora d'aquesta tarda, la Policia Local de Martorell ha localitzat abandonat el vehicle del conductor a la Plaça Font de la Mina, a prop de la casa del conductor. L'autor dels fets conduïa un Opel Adam matriculat fa 9 anys i de color grana. El titular és un veí de Ca n'Amat a Sant Esteve Sesrovires, però en realitat el vehicle estava en un procés de compravenda. Per això, localitzar la persona que el conduïa ha estat complicat, ja que la que figura com a propietària no és la que conduïa el vehicle. 

El conductor del vehicle ha fugit després d'atropellar els ciclistes

Segons les informacions, el vehicle hauria envaït el carril contrari i hauria atropellat un grup de nou ciclistes. Posteriorment, el conductor del cotxe hauria fugit. A banda de les dues víctimes mortals i els dos ferits, els altres 5 ciclistes no han patit ferides greus.

La carretera C-243c ha quedat tallada unes hores

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, cinc ambulàncies, un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, que han realitzat la inspecció ocular del lloc del sinistre. 

Un accident on hi ha implicats diversos ciclistes obliga a tallar la C 243c a Castellbisbal I Imatges: Twitter Trànsit

A causa d'aquest accident, Protecció Civil ha activat el Procicat i la C-243c ha quedat tallada durant unes hores per facilitar les feines dels cossos d’emergències, tot i que s'ha restablert la circulació cap a la una del migdia. Els Mossos investiguen les causes de l'accident. Amb aquestes víctimes, són 111 els morts en accidents de trànsit enguany. 

Les víctimes mortals eren de Rubí i l'ajuntament ha decretat tres dies de dol

Les dues víctimes mortals, dos homes de 67 i 72 anys, eren veïns del municipi de Rubí (Vallès Occidental). Per aquest motiu, l'Ajuntament de Rubí ha decretat tres dies de dol oficial, i mantenen les banderes del consistori hissades a mig pal.