Un nou episodi ha sacsejat el cas Linares. Un jove que va veure televisades les imatges dels dos policies fora de servei agredint brutalment un pare i la seva filla s Linares (Jaén) ha interposat una denúncia contra un dels agents per presumptament haver abusat sexualment d'ell quan era menor d'edat. L'agent l'hauria emmanillat i violat malgrat les súpliques del menor d'edat.

Un policia de Linares acusat de violació a un menor

El denunciant va reconèixer l'agent Manuel F.N com l'home que va abusar d'ell quan tenia 16 anys, abans que iniciés el seu canvi de sexe a home, afirma LaMarea.com. Segons les mateixes fonts, la denúncia recull que el policia va contactar amb el jove a través de les xarxes socials i va tenir amb ell una primera trobada on van mantenir relacions sexuals consentides.

Poc temps després, en una nova trobada, obviant el seu consentiment, l'agent -vestit amb l'uniforme de Policia Nacional- va emmanillar el menor transexual per l'esquena i, segons consta en la querella, va agredir-lo fent ús de la seva porra reglamentària, per introduir-li a la vagina i l'anus i violar-lo.

Policies Linares / Twitter Asilvestra0_B

Policies Linares. Esquerra Manuel. / Twitter Asilvestra0_B

A més, relata la denúncia, l'agent va desatendre les súpliques del menor i, lluny de desistir, "va treure la seva pistola i va posar-li al pit (al menor) i la va anar pujant a poc a poc fins a introduir-li a la boca, el que va provocar que en la víctima augmentés la seva intensa por, que va augmentar-se encara quan el presumpte agressor va dir-li que no s'espantés, que l'arma, malgrat estar carregada, tenia l'assegurança posada", recull LaMarea.com. L'agent va insistir a la víctima que es relaxés i també va introduir-li l'arma reglamentària a la vagina durant l'agressió.

La querella conclou que la menor no va tornar a quedar amb Manuel F.N, malgrat les insistències d'aquest, ni va explicar a ningú l'ocorregut.

Antecedents d'acosador

Desafortunadament, aquest no és l'únic cas que posa en dubte la decència de l'agent de la Policia Nacional Manuel F.N. Quan la seva imatge es va mediatitzar en veure's involucrat en la pallissa a què van sotmetre un pare i la seva filla a la terrassa d'un bar de Linares, van ser diverses les joves que van afirmar ser víctimes d'assetjament per part de l'agent i van denunciar les seves actituds masclistes i pedòfiles.

Captura assetjament|persecució Manuel / Instagram

Captura assetjament Manuel / Instagram

"Sempre anava mastegant xiclet en actitud xulesca: et mirava des del cotxe patrulla i et feia l'autòpsia de dalt a baix", explica una de les noies presumptament assetjades a El Español. "Parlava totes les nenes per Instagram i això ho sap tot Linares. No és normal que ho faci sent un agent de l'autoritat", afegeix.

Van ser diverses les noies, algunes menors d'edat, que van denunciar les actituds de l'agent.

Els policies de Linares, en llibertat

Fa tot just un mes, l'Audiència Provincial de Jaén va deixar en llibertat provisional als dos policies nacionals detinguts a Linares (Jaén) acusats d'agredir brutalment, quan eren fora de servei, a un home i a la seva filla de 14 anys a la terrassa d'un bar el passat 12 de febrer.

Agressió policial Linares / Twitter Declaracion

Agressió policial Linares / Twitter Declaracion

L'auto justifica la llibertat dels acusats assegurant que en aquest cas ni la gravetat dels fets imputats, ni les circumstàncies personals "no permeten considerar l'existència d'un risc de fuga que justifiqui l'adopció de la mesura de presó".

Carlos, la víctima, imputat

Carlos va declarar el passat dia 18 en qualitat de perjudicat, però també d'investigat. Javier Antonaya, magistrat que dirigeix la causa, li atribueix a l'imputat els presumptes delictes de lesions i atemptat contra l'autoritat.

El jutge entén que el subinspector José Luis P. C. i el policia Manuel F. N. van clavar múltiples cops contra el seu adversari en la part final de la baralla de carrer, però que en el primer tram va ser Carlos qui va agredir un dels agents, sense proves documentals d'això.

 

Durant la seva declaració Carlos es va reafirmar en el que ja va dir dies abans a la seu policial. El subinspector José Luis, que va assegurar que no coneixia de res, se li va apropar i el va colpejar a l'espatlla. Segons el testimoni, el funcionari va començar a increpar-lo. Carlos va assegurar que ell va fer cas omís a les paraules del policia i que va intentar anar-se'n, però que en aquell moment va arribar un company seu (Manuel) i el van atacar amb violència per l'esquena.